Fredagens obligationer: Renterne fortsatte nedturen fra november

Udgivet den 01-12-2023  |  kl. 17:00  |  

De danske statsrenter var igen i bakgear fredag, hvor de dermed fortsatte den meget klare tendens til faldende markedsrenter, som prægede hele den netop overståede november.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation i Danmark faldt fredag med 6 basispoint til 2,64 pct.

Siden indgangen til november er renten faldet med 43 basispoint.

- November har været den bedste obligationsmåned rent afkastmæssigt siden 2008 med et afkast på omkring 5 pct., siger Otto Friedrichsen, der er aktiechef og partner hos Formuepleje, til MarketWire.

Han henviser dermed til samlede obligationsindeks fra Bloomberg, der illustrerer udviklingen på globalt plan.

De kraftige rentefald - og dermed også kursstigninger - på statsobligationerne er kommet som resultat af tydelige tegn på aftagende inflation, samtidig med at økonomien begynder at køle af uden at køre af sporet.

Dermed synes centralbankernes mission at være lykkedes for nu, og det giver forhåbninger om, at de pengepolitiske stramninger er forbi for denne gang, samtidig med at der igen er udsigt til, at renterne kan begynde at blive sænket næste år.

Nøgletalsmæssigt var fredagen noget mere rolig end torsdag.

Fra morgenstunden var der PMI-data fra Asien, der blandt andet viste tegn på, at aktiviteten i den kinesiske industrisektor igen tager til, og ud på formiddagen landede der endelige PMI-tal for industrien i både Tyskland og eurozonen samlet set.

De blev revideret en smule op fra det meget lave niveau, som de foreløbige opgørelser havde vist.

Ud på eftermiddagen viste det endelige PMI-tal fra industrien i USA en fastholdelse af den foreløbige opgørelse, mes en statistik for anlægsinvesteringerne i oktober viste en større stigning end ventet, og ISM for industrisektoren skuffede, da niveauet på 46,7 fra oktober blev fastholdt i november.

Økonomerne havde ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet en stigning til 47,8.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Seneste nyheder