Fredagens obligationer: Uændret rente på dagen - fald over ugen

Udgivet den 30-10-2020  |  kl. 17:03  |  

Renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation endte fredag i minus 0,50 pct., hvilket var uændret fra torsdag.

Renten lå højere fredag morgen sandsynligvis var understøttet af et udsalg af obligationer, efter at ECB's Robert Holzmann har udtalt, at det er rigtigt fortolket, at ECB-chef Christine Lagarde på torsdagens rentemøde har signaleret mere stimulus til december.

Set på ugebasis faldt renten 5 basispoint, da den sidste fredag var minus 0,45 pct.

BLANDEDE EUROZONE-TAL

Fra eurozonen kom der fredag formiddag nøgletal for arbejdsløshed, inflation og BNP-vækst.

Tallene gik i hver sin retning, hvor arbejdsløsheden i september skuffede ved at lande på 8,3 pct. mod ventet 8,2 pct. Arbejdsløsheden er dermed uændret fra måneden forinden.

Inflationen landede helt som ventet på minus 0,3 pct. i oktober, hvilket også var det samme som måneden forinden.

Derimod var BNP-væksten i tredje kvartal bedre end ventet, da den endte på 12,7 pct. i forhold til andet kvartal. Ifølge Bloomberg var der ventet en stigning på 9,6 pct.

USA-TAL PEGEDE OGSÅ HVER SIN VEJ

Privatforbruget i USA lå i september 1,4 pct. højere end måneden før og udviklede sig dermed bedre end ventet. Det viste tal fra den amerikanske regerings analyseinstitut, Bureau of Economic Analysis. Ifølge Bloomberg News havde økonomerne regnet med en stigning på 1 pct.

De personlige indtægter steg i samme måned med 0,9 pct., hvor der var ventet en fremgang på 0,4 pct. ifølge Bloombergs estimat.

Indkøbschefernes aktivitetsindeks i Chicago-regionen, Chicago PMI, udviklede sig med et indeks på 61,1 bedre end ventet i oktober. Markedet havde ifølge Bloomberg News ventet et fald til indeks 58,0 fra 62,4 i september.

Forbrugertillidsindikatoren fra University of Michigan var i oktober på 81,6 i den endelige opgørelse. Den foreløbige havde viste et indeks på 81,2, som analytikerne også havde ventet.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder