G4S: Hovedaktionær afviser købstilbud - men vil gerne sælge dyrere

Udgivet den 21-09-2020  |  kl. 06:36  |  

G4S' største aktionær, Schroders, vil ikke acceptere det tilbud på 190 pence per aktie, som BC Partners og Gardaworld har fremsat på selskabet.

Schroders mener - på linje med andre større aktionærer - blandt andet G4S' næststørste af slagsen, Harris Associates, at tilbuddet undervurderer G4S og selskabets udsigter samt de synergier og strategiske fordele, der vil komme ud af en sammenlægning.

Men hvis de to bydere kommer med et ordentligt tilbud, vil Schroders gerne sælge.

- Som aktionær med 10 pct. af aktierne i G4S vurderer Schroders, at tilbuddet fra Garda og BC Partners klart undervurderer selskabet og dets udsigter, siger Sue Noffke, der er chef for Schroders' britiske aktieafdeling, i en email sendt til Ritzau Finans.

- Men vi er åbne for en handel ved en fair pris for G4S' aktionærer, som mere præcist reflekterer multiplerne hos konkurrenter, synergier og andre strategiske fordele, som en køber vil nyde godt af, fortsætter hun.

G4S meddelte mandag i denne uge, at det den 1. september modtog en henvendelse fra BC Partners og Gardaworld, der overvejer at lægge et købstilbud på 190 pence per aktie i sikringskoncernen.

Efter nøje overvejelser i samarbejde med finansielle rådgivere afviste selskabets bestyrelse enstemmigt tilbuddet forslag den 12. september, fordi det undervurderer selskabet og dets udsigter markant, skrev G4S mandag i meddelelsen.

Mandag steg aktien med 24,2 pct., og aktien er også fortsat frem de fire efterfølgende handelsdage.

Fredag sluttede G4S 1,7 pct. højere i 15,68 kr. på børsen i København.

Den britiske notering af selskabet steg mandag 25,1 pct., inden den tirsdag faldt marginalt. Onsdag, torsdag og fredag var aktien igen i fremdrift, og fredag var stigningen på 1,4 pct. til 193,60 pence - og altså over tilbuddet fra BC Partners og Gardaworld.

/ritzau/FINANS

Redaktion

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder