Genmab indsender registreringsansøgning for Arzerra

Udgivet den 30-01-2009  |  kl. 17:18  |  

GlaxoSmithKline (GSK) og Genmab har indsendt en registreringsansøgning (Biologics License Application - BLA) til de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) for Arzerra (ofatumumab) til behandling af patienter med kronisk lymfatisk leukæmi (CLL), der er resistente (refraktære) over for tidligere behandlinger. Hvis stoffet godkendes, bliver ofatumumab det første monoklonale antistof rettet mod CD20, der bliver tilgængeligt for denne patientgruppe.

Det fremgår af en børsmeddelelse fredag.

CLL er den mest almindelige form for leukæmi hos voksne i den vestlige verden,(1,2) og over 90.000 amerikanere er ramt af sygdommen.(3) Patienter med refraktær CLL har behov for nye behandlinger, da mindre end 25 pct. reagerer på de mest gængse behandlinger, og samtidig har disse behandlinger en række bivirkninger.(4)

Indsendelsen af BLA-ansøgningen er baseret på en analyse, der omfattede 138 patienter med CLL, som viste begrænset eller intet respons på behandling med både fludarabin og alemtuzumab (fludarabin alemtuzumab-refraktær), og patienter, der var refraktære over for fludarabin og anset for værende uegnede til behandling med alemtuzumab på grund af store tumorer (>5 cm) i deres lymfeknuder (“bulky” fludarabin-refraktær). Studiets primære endpoint var en vurdering af respons. Den overordnede responsrate observeret hos de patientgrupper, der blev behandlet med ofatumumab monoterapi, var 58% for fludarabin alemtuzumab-refraktær gruppen (n=59) og 47% for “bulky” fludarabin-refraktær gruppen (n=79)

De mest almindelige bivirkninger observeret med ofatumumab var relateret til infusionsreaktioner og infektioner. Bivirkninger observeret hos mindst 10 pct. af patienterne omfattede feber, hoste, diarré, udslæt, lavt antal hvide blodlegemer, træthed, lungebetændelse, anæmi, kortåndethed og kvalme. I de kliniske undersøgelser, der er foretaget til d ato, blev der observeret infusionsreaktioner, som var alvorlige, men kontrollerbare hos 3 pct. af patienterne. Der blev rapporteret ét tilfælde af progressiv multifokal leukoencefalopati (PML), en sjælden hjerneinfektion som medfører dødsfald eller forårsager svær invaliditet, og ét tilfælde af tumorlysesyndrom.(5,6) Disse data blev præsenteret på det 50. årsmøde i American Society of Hematology (ASH) i december 2008.

Selskaberne har i dag også offentliggjort igangsættelsen af et yderligere fase III studie med ofatumumab i kombination med fludarabin og cyclofosfamid (FC) til behandling af patienter med CLL, når den indledende behandling ikke længere har effekt (andenlinjebehandling). I dette åbne studie randomiseres 352 patienter med recidiverende CLL(7) med henblik på at evaluere progressionsfri overlevelse ved behandling med ofatumumab i kombination med FC over for behandling udelukkende med FC. Rekrutteringen af patienter til dette studie påbegyndes inden længe.

GSK og Genmab vil foretage yderligere studier med ofatumumab til behandling af CLL og non-Hodgkins lymfom (NHL). Med hensyn til CLL evalueres ofatumumab i et fase III førstebehandlingsstudie i kombination med chlorambucil hos patienter med CLL, der ikke tidligere har modtaget behandling. Inden for NHL foretages der i øjeblikket et fase II studie til vurdering af ofatumumab til behandling af patienter med Waldenströms makroglobulinæmi, som er en sjælden form for langsomt voksende NHL.(8) Endelig evalueres ofatumumab i et fase II studie sammen med ICE- eller DHAP-kemoterapi til behandling af recidiverende/refraktær diffust storcellet B-celle lymfom (DLBCL).

 

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder

17:55 Europa/lukning: Byggekæde og våbenproducent var yderpoler på grøn dag
17:07 Tirsdagens aktier: Novo trak eliteindeks ned - rekorder til C25 sat på pause
17:00 Tirsdagens obligationer: Lille rentestigning frem mod amerikansk rentemelding
16:22 Citi udpeger ny chipdarling: Analog Devices tager førstepladsen fra Micron
15:49 Vestas-rival stiger for syvende dag i træk: Storbank anbefaler nu "køb"
15:38 USA/åbning: Intel i ny optur i de første handler - indeks på rekordjagt
15:18 Amerikansk industriproduktion havde mere fart på end ventet i august
14:56 Chefstrateg: Fremgang i detailsalget rykker næppe ved lempelsesomfang i Federal Reserve
14:39 De amerikanske forbrugere spenderede lidt mere i august
14:12 Nykredit om amerikansk rentesænkning: Serie af lempelser på 25 basispoint forventes
14:01 USA/tendens: Håb om lavere renter holder humøret oppe - Microsoft belønnes for aktiekøb
13:31 Tysk vindauktion af landmølleprojekter overtegnet for første gang siden 2022
13:26 Europa/aktier: Godt humør frem mod amerikanske tal med chokoladeproducent i top
12:50 Europa/aktier: Godt humør frem mod amerikanske med chokoladeproducent i top
12:34 Mærsk har fragtet gods gennem Rusland trods internt forbud
12:29 Investeringsstrateg peger på favoritter inden ny fase med rentenedsættelser
11:56 Gaspriser stiger fra syv ugers lavpunkt: Højt lagerniveau i Europa før fyringssæson
11:53 Obligationer/middag: Rente i ro forud for temperaturmåling på amerikanske forbrug
11:41 Aktier/middag: DSV i fremgang på efterdønninger men fokus er på Fed
11:26 Roblon tæt på nulresultat i tredje kvartal - fastholder årsprognosen