Genmab/Jyske: Udsigterne for Darzalex er gode trods mindre bump

Udgivet den 24-01-2018  |  kl. 11:00  |  
Arkiv: Foto

Det var kun et bump på vejen, at salget af Genmabs kræftmiddel Darzalex ikke kunne leve op til forventningerne blandt aktieanalytikerne i slutningen af 2017.

Det vurderer Jyske Bank, som fastholder sine forventninger til 2018 efter tirsdagens salgstal fra partneren Janssen, der viste et Darzalex-salg på 371 mio. dollar i fjerde kvartal mod et ventet salg på 392 mio. dollar.

Salget vil ifølge banken blive løftet af fortsat vækst i USA, indtræden på nye markeder og en mulighed for, at Darzalex bliver skubbet frem i behandlingskøen og fremover vil være lægernes førstevalg.

Jyske Bank ser derfor fortsat et Darzalex-salg på 2086 mio. dollar i 2018, mens analytikerne generelt set venter 2210 mio. dollar. I 2017 solgte Darzalex for 1242 mio. dollar.

- Vi forventer dog, at det månedlige salg af Darzalex i 2018 vil skabe volatilitet i aktien, skriver analytiker Frank Hørning Andersen, der har en købsanbefaling af Genmab-aktien, i en analyse.

Darzalex er i øjeblikket godkendt som behandlingsmulighed nummer to for patienter med knoglemarvskræft, men selskabet er - via partneren Janssen - ved at få godkendt Darzalex som førstebehandling i kombination med kræftmidlet Velcade og et par andre stoffer.

Desuden tester Janssen midlet som førstelinjebehandling i kombination med kræftmidlet Revlimid fra amerikanske Celgene og hormonpræparatet Dexamethason.

Der ventes resultater fra det studie, som er døbt Maia, i midten af 2018.

- Positive resultater kan få en væsentlig indvirkning på rammerne for førstelinjebehandling af knoglemarvskræft, da behandling med Revlimid anvendes i vid udstrækning i USA, skriver Frank Hørning Andersen.

Jyske Bank har desuden kikkerten rettet mod et studie med Darzalex i flere andre kræftformer end knoglemarvskræft, hvor der efter planen bliver offentliggjort resultater i anden halvdel af 2018.

- Er disse data positive, vil det være en game changer for Genmab, og det vil udløse et større kommercielt potentiale, der ikke afspejles i vores model, skriver Frank Hørning Andersen, som har et kursmål på 1600 kr. på Genmab.

Genmab-aktien faldt tirsdag 3,2 pct. efter salgstallene, men stiger onsdag 0,3 pct. til 1136 kr. I år har aktien givet et positivt afkast på 10,3 pct.

/ritzau/FINANS

Aske Muff

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder