Genmab/Sydbank: Færre dage i april trækker ned i Darzalex-salg

Udgivet den 24-05-2017  |  kl. 09:35  |  
Genmab - Logo

Det amerikanske salg af Genmabs kræftmiddel Darzalex faldt med 8 pct. i april i forhold til marts, viser tal fra analysehuset Symphony Health Solutions.

Men det er ikke noget, der får Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank, til at forvente en opbremsning i salget.

- Salget i april på 71,1 mio. dollar er lidt bedre end vores estimat på 68,3 mio. dollar. Og selv om Darzalex-salget faldt, ser vi positivt på udviklingen i salget i april.

- Vi bemærker, at der er fire færre "arbejdsdage" i april i forhold til marts. Korrigeret for de fire dage viser Darzalex-salget en underliggende vækst på 11 pct. i april i forhold til marts, skriver Søren Løntoft Hansen i en kommentar.

Han vurderer, at den positive underliggende udvikling i Darzalex-salget i april er drevet af godkendelsen af Darzalex længere fremme i behandlingsregimet - efter 1-3 behandlingsforløb - i USA, som giver adgang til flere patienter. Men salget kan komme til at variere fra måned til måned, mener han.

- Vi bemærker dog, at patienterne, som modtager behandling med Darzalex, efter otte ugers behandling med infusioner på ugentlig basis overgår til behandling med Darzalex hver anden uge. Det kan sammen med antallet af "arbejdsdage" give variationer i salget fra måned til måned, siger analytikeren.

Dykket i salgstallet får heller ikke Sydbank til at ændre i sit estimat for markedssalget i 2017 på 1275 mio. dollar.

- Vi modellerer en gennemsnitlig månedlig vækst for Darzalex USA på cirka 7 pct. i 2017 drevet af godkendelsen tidligere i behandlingen af knoglemarvskræft i USA. Hertil kommer vores forventning om et positivt bidrag fra Europa, hvilket ligeledes følger af godkendelsen af Darzalex i anden og tredje linjebehandling, påpeger Søren Løntoft Hansen og fortsætter:

- Den regulatoriske kompleksitet i Europa og en potentiel negativ effekt af prisforhandlingerne på et stort marked som det tyske maner dog til forsigtighed. Vi ser dog klart større sandsynlighed for en positiv overraskelse i forhold til vores salgsestimat end det modsatte.

En aktie i Genmab ligger i uændret niveau onsdag morgen i forhold til tirsdag og bliver handlet til 1382 kr.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Relaterede nyheder