Gode vilkår i finanssektoren

Udgivet den 06-01-2004  |  kl. 11:01  |  

En ny analyse fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) viser, at den finansielle sektor har betydeligt bedre vilkår på alle områder, end det er tilfældet i beslægtede brancher.

I analysen blev der bl.a. set på arbejdstid, lønbestemmelser og niveau, pension, ret til uddannelse og fratrædelsesgodtgørelser. Resultaterne viser, at den finansielle sektor har betydeligt bedre vilkår på alle områder, end det er tilfældet i beslægtede brancher.

Lønniveauet på finansområdet er ca. 15 pct. højere end på de øvrige områder. På HK-området er der ingen lønsatser, men ret til en årlig individuel lønforhandling. Det gælder også for Ledernes overenskomst.

Med hensyn til pension er finansområdet i top, bortset fra akademikerne, der har 16,4 pct. i pensionsbidrag. Øvrige områder ligger fra 7,2 til 13,48 pct.

På uddannelsesområdet betaler finansområdet 796 kr. pr. heltidsbeskæftiget i bidrag til uddannelsesfond. I fremstillingserhvervene er niveauet 480 kr. om året.

For fratrædelsesordninger er der markante forskelle især i standardoverenskomsten. Ingen af de øvrige områder har godtgørelser ud over funktionærlovens bestemmelser, bortset fra Lederne, som giver tre måneders ekstra løn, når medarbejderen er fyldt 50 og har været ansat i 10 år som leder.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder