Gyldendal lancerer ny streamingtjeneste med Gads Forlag og Modtryk

Udgivet den 29-05-2020  |  kl. 09:22  |  

I løbet af årets tredje kvartal vil en ny spiller på markedet for streamingtjenester inden for lyd- og e-bøger se dagens lys i Danmark. Her lancerer Gyldendal nemlig streamingtjenesten Chapter sammen med Gads Forlag og Modtryk.

- Det digitale bogmarked er i voldsom vækst og udgør en stadigt stigende del af det samlede bogmarked, siger administrerende direktør Morten Hesseldahl i meddelelse fra selskabet.

- Udviklingen drives primært af lydbøger, og partnerne bag Chapter vil med et dansk, publicistisk afsæt være med til at præge denne udvikling, som i Danmark ellers er kontrolleret af internationale aktører, lyder det.

Gyldendal ejer den største bid af den nye tjeneste - 65 pct. - mens Gads Forlag og Modtryk ejer henholdsvis 25 og 10 pct.

Tjenesten er ikke en, som Gyldendal regner med at tjene penge på lige foreløbig. Chapter beskrives som en "langsigtet og strategisk investering på 30-40 mio. kr." og ventes i opstartsfasen at være underskudsgivende.

Både i det indeværende regnskabsår og i 2021 ventes etableringen at påvirke Gyldendals resultat negativt med 15-20 mio. kr.

Det understreges dog, at selskabets finansielle position er solid med en egenkapital på 400 mio. kr. ved indgangen til 2020.

I slutningen af marts valgte Gyldendal - ligesom en lang række andre børsnoterede selskaber - at suspendere sine forventninger til 2020 på grund af den usikkerhed, som udbruddet af coronavirus har skabt.

Selskabet giver fredag heller ikke forventninger, men oplyser, at der vil komme nye, "når der er et tilstrækkeligt sikkert grundlag for nye estimater."

Det oplyses dog, at nedlukningen af samfundet indtil nu blot har haft en "moderat, negativ påvirkning af Gyldendals forretningsområder."

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder