Høreapparater: Fokus på bomstærkt marked og voksende tilskud på amerikansk branchemesse

Udgivet den 17-04-2024  |  kl. 15:30  |  
Arkiv: Foto

Et høreapparatmarked i højere vækst end tidligere og en tiltagende grad af tilskud til høreapparater har præget de seneste år i USA, der er verdens største enkeltmarked.

Og det vil også være blandt de afgørende temaer, når audiologer og producenter af høreapparater og høreteknologi fra hele verden onsdag og de kommende dage samles til den årlige messe hos den amerikanske brancheforening for audiologer, American Academy of Audiology (AAA), i Atlanta i staten Georgia i USA.

Der er flere faktorer, som har understøttet en højere vækst i antallet af solgte enheder i USA og på verdensplan de seneste år, som også eksempelvis danske Demant for nylig understregede det i forbindelse med en kapitalmarkedsdag.

Her er øget forsikringsdækning - i USA kendt som managed care - en god del af forklaringen, fortæller Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank. Han ser dog også den tunge nedlukning under coronapandemien, der ramte høreapparatmarkedet særligt hårdt, fordi mange brugere også er oppe i alderen og dermed var i den største risikogruppe for virussygdommen, som en del af forklaringen.

- Det er bestemt mit indtryk, at det amerikanske marked er i god gænge. Det vokser solidt og måske også mere end det generelle høreapparatmarked på verdensplan. En del af forklaringen skal findes i frigørelse af ophobet efterspørgsel fra covid-19-pandemien. Det har betydet, at mange har udskudt deres køb og giver derfor ekstra efterspørgsel nu, siger Søren Løntoft Hansen til MarketWire.

- De offentlige kanaler - VA i USA - er også begyndt at vokse igen og er atter i god gænge. Der er også tiltagende effekt inden for forsikringsdækkede høreapparater. Det er også en salgskanal, der er blevet mere udtalt de seneste år, og det er også med til at drive markedet. Derudover er det drevet af innovation fra producenterne og den generelle demografiske udvikling, hvor andelen af ældre bliver større, fortsætter han.

EKSTRA TILSKUD KAN VÆRE MED TIL AT ØGE PENETRATIONEN

En af de klare pointer fra Demant i forbindelse med selskabets kapitalmarkedsdag i marts var, at en stigning i andelen af forsikringsdækkede høreapparater på et marked erfaringsmæssigt har vist sig at øge penetrationen på et marked over tid, og netop en lav penetration på nogle markeder har længe været en af de største udfordringer for høreapparatproducenterne.

At bruge høreapparat er nemlig fortsat genstand for en vis stigmatisering, idet folk med høretab helst ikke vil erkende det over for sig selv og omverdenen i de første mange år, hvor behandling kunne have været relevant.

En del af incitamentet kan dog også være økonomisk, hvis man kigger på rene data. I hvert fald har lande med højere tilskud - eksempelvis det danske marked med 100 pct. tilskud til høreapparater - de klart højeste penetrationsrater.

- En stigning i managed care er noget af det, der kan drive en fortsat sund markedsvækst i USA og en øget penetration. Måske ikke i samme omfang, som man ser i de nordiske lande som Danmark, men stadig en øget penetration. Det gør, at det amerikanske marked også kan fastholde nogle fortsat høje vækstrater, siger Søren Løntoft Hansen.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯