Handelsbanken: Ambus duodenoskop kan nå 2 mia. i omsætning i 2023/24

Udgivet den 17-02-2020  |  kl. 14:36  |  
Arkiv: Foto

Medicoselskabet Ambu forventer senere på året at lancere et duodenoskop til engangsbrug, og i løbet af de første år kan produktet potentielt nå en omsætning på 2 mia. kr.

Det vurderer Handelsbanken i en kort analyse af Ambu, der i sidste uge sluttede som den mest stigende aktie i det danske eliteindeks.

- Lanceringen af Ascope Duo-engangsendoskoperne er en af de vigtigste faktorer i forhold til vores købsanbefaling på aktien. Vi vurderer, at omsætningen fra Ascope Duo potentielt kan nå 2 mia. kr. i 2023/24, hvilket vil sikre Ambu en solid markedsposition, lyder det i analysen.

Det kommende duodenoskop, der går under navnet Ascope Duo, skal bruges til kikkertundersøgelser via spiserøret af eksempelvis galdeblære og bugspytkirtel.

Ambu forventer selv at være klar til en fuld kommerciel lancering senere på året af produktet, der modsat tidligere udgaver fra konkurrenter kun er beregnet til at blive brugt én gang.

Dermed skal der ikke bruges tid på at rense og rengøre produkterne, ligesom det også kan være med til at reducere smittefaren, som har vist sig at være højere end forventet for de genanvendelige duodenoskoper.

Ambu har på nuværende tidspunkt ikke fået godkendt sin udgave af duodenoskopet af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

- Vi vurderer, at Ambu er i den sidste fase i forhold til udviklingen af den endelige version af Ascope Duo-engangsendoskopet. Således venter vi, at selskabet indgiver en 510 K-ansøgning til FDA inden udgangen af februar 2020, vurderer Handelsbanken.

Ambu har flere gange fortalt, at selskabet selv forventer at kunne lancere duodenoskopet i løbet af regnskabsåret 2019/20. Mere præcist tidligt i selskabets skæve regnskabsårs fjerde kvartal, som løber fra juli til udgangen af september.

- Duodenoskopet er den vigtigste af årets lanceringer, og vi forventer fortsat at lancere det tidligt i fjerde kvartal. Det vil inkludere at få godkendelse fra FDA, sagde Juan Jose Gonzalez, der er administrerende direktør hos Ambu, i et interview efter offentliggørelsen af selskabets regnskab for første kvartal i starten af februar.

- Vi har en løbende dialog om vores indsendelse af ansøgningen med FDA. Det er noget, der står højt på agendaen hos FDA, der mener, at der er behov for innovative løsninger på det her område. Vi har kommunikeret med FDA fra begyndelsen, fortsatte han.

Handelsbanken har en købsanbefaling og et kursmål på 175 kr. for Ambu-aktien, der mandag eftermiddag falder 1,6 pct. til 162,35 kr. I sidste uge tog aktien et samlet hop på lidt mere end 20 pct.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder