H+H/CEO: Det engelske marked er på vej op af hullet

Udgivet den 14-08-2020  |  kl. 11:47  |  
Arkiv: Foto

Det engelske husmarked er på vej frem igen efter et voldsomt fald efter nedlukninger af økonomien under coronapandemien.

Det siger administrerende direktør Michael T. Andersen fra det danske byggematerialeselskab H+H International, som i andet kvartal oplevede et omsætningsfald i England på 73 pct. fra samme kvartal sidste år.

- I England har vi set et dramatisk fald, fordi regeringens indgreb her betød, at såvel byggemarkeder som husbyggere lukkede deres aktiviteter helt ned. Det medførte også, at vi lukkede vores fabrikker, siger Michael T. Andersen til Ritzau Finans.

H+H har flere fabrikker i England, og de blev midlertidigt nedlukket i begyndelsen af april. Nu er den britiske økonomi dog igen ved at folde sig ud, hvilket også smitter positivt af på H+H.

- Mod udgangen af juni havde alle vores kunder åbnet op igen, både deres salgskontorer og deres byggepladser. Så alt er åbnet op igen, men det, som vi er påvirket af lige nu er, at der selvfølgelig stadig er restriktioner, siger Michael T. Andersen.

Restriktionerne går ud over produktiviteten på byggepladserne, som han skønner ligger på omkring 80 pct. af det normale niveau.

- Så det trykker stadig lidt på volumenforbedringen for os, men det er på vej op. Hvis man ser på transaktionerne på det engelske marked overordnet - selve husmarkedet - så er de tilbage på et transaktionsniveau som før covid-19, siger Michael T. Andersen.

Han noterer også, at den britiske regering i juli introducerede en såkaldt "stamp duty holiday", som sikrer huskøbere store besparelser på stempelafgifterne. Det er noget, som også er med til at stimulere markedet.

- Regeringen har lavet en pause i stempelafgifterne, hvor de har løftet grænsen for, hvornår man skal betale afgifterne til 500.000 pund. Det betyder, at 9 ud af 10 hushandler, såvel nye som brugte huse, falder under det her. Det tror vi også, holder hånden under markedet, siger Michael T. Andersen.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder