Inflationen aftog i vigtig tysk delstat i november

Udgivet den 29-11-2023  |  kl. 07:48  |  

Tysklands folkerigeste delstat, Nordrhein-Westfalen, oplevede i november en marginal afmatning i inflationen.

Det fremgår af forbrugerpristal fra delstaten, der er fremlagt onsdag morgen forud for offentliggørelsen af den samlede udvikling for hele Tyskland klokken 14.

Renten på den tiårige amerikanske statsobligation reagerede hurtigt med et fald til 4,25 pct. fra 4,27 pct. umiddelbart før offentliggørelsen. Et kvarter efter offentliggørelsen ligger renten i 4,26 pct.

Der sker forud for åbningen af obligationsmarkederne i Europa.

Forbrugerpriserne i Nordrhein-Westfalen faldt på månedsbasis med 0,3 pct. i oktober sammenlignet med et fald på 0,1 pct. måneden før.

På årsbasis steg forbrugerpriserne med 3,0 pct. sammenlignet med 3,1 pct. i oktober, og der var dermed tale om en afmatning i inflationen på 0,1 pct.point.

Nordrhein-Westfalen er som oftest en god indikator for udviklingen i hele Tyskland. I de seneste 20 år er forbrugerpriserne i delstaten ifølge Bloomberg News ikke afveget mere end 0,45 pct.point fra den nationale opgørelse.

Udviklingen i Nordrhein-Westfalen ligger på linje økonomernes forventninger til den generelle udvikling i Tyskland på månedsbasis i november. Her er forud for offentliggørelsen i eftermiddag ventet et fald på 0,1 pct.sammenlignet med en flad udvikling i oktober.

Dertil ventes inflationen at være aftaget med 0,3 pct.point til 3,5 pct. fra 3,8 pct. i oktober.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  macro❯  Tyskland❯ 

Seneste nyheder