Internationale avisuddrag med Google, Chevron og Softbank

Udgivet den 04-12-2020  |  kl. 06:32  |  

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

KINA PRØVER AT VRISTE SIG UD AF USA'S GREB OM CHIPDESIGN

Senioringeniører og ledere på højt niveau forlader de bedste amerikanske chipdesignselskaber til fordel for kinesiske rivaler, da Beijing forsøger at bryde USA's de facto monopol på nøglesegmentet i halvlederindustrien. (CHINA AIMS TO SHAKE US GRIP ON CHIP DESIGN TOOLS)

GOOGLE INVOLVERET I TVIST OM AI BIAS FORSKNING

Google kæmper for at begrænse konsekvenserne af at have fyret en topforsker inden for kunstig intelligens, efter at internetgiganten har blokeret offentliggørelsen af et dokument om etiske AI-spørgsmål. (GOOGLE EMBROILED IN ROW OVER AI BIAS RESEARCH)

ECB ADVARER - IKKE ALLE BANKER GØR NOK FOR AT FORBEREDE SIG PÅ DÅRLIGE LÅN

Europas største bankmyndighed advarer eurozonens største banker om, at mange af dem ikke gør nok for at forberede sig på en sandsynlig stigning i antallet af dårlige lån på grund af effekten fra coronapandemien. (ECB WARNS BANKS ARE 'ALL OVER THE PLACE' ON BAD LOAN PREPARATIONS)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

HUAWEI CFO I FORHANDLINGER MED USA FOR AT FINDE LØSNING PÅ ANKLAGER

Den amerikanske justitsministerium diskuterer en aftale med Huaweis finansdirektør, Meng Wanzhou, der vil gøre det muligt for hende at vende tilbage til Kina fra Canada, hvis hun indrømmer sin skyld i en straffesag, der har givet Beijing et mere anspændt forhold til USA og Canada. (HUAWEI CFO IN TALKS WITH U.S. TO RESOLVE CRIMINAL CHARGES)

CHEVRON REDUCERER OMKOSTNINGSPLANER DA CORONAVIRUS BANKER OLIEEFTERSPØRGSEL I BUND

Olieselskabet Chevron vil skære investeringsbudgettet med 26 pct. næste år og endnu kraftigere i de følgende år. (CHEVRON SLASHES SPENDING PLANS AS CORONAVIRUS HAMMERS OIL DEMAND)

BOEING VINDER FØRSTE STORE 737 MAX-ORDRE SIDEN FLYFORBUDDET

Ryanairs ordre på 75 fly af typen 737 MAX er en lindring for luftfartsgiganten, som har mistet hundredvis af MAX-ordrer under det næsten toårige lange flyveforbud. (BOEING WINS FIRST BIG 737 MAX ORDER SINCE GROUNDING)

THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

FLUTTER HÆVER INDSATSEN PÅ AMERIKANSK GAMBLING MED 4,2 MIA. DOLLAR KØB AF FANDUEL

Bookmakeren bag Paddy Power og Betfair har aftalt at købe yderligere 37,2 pct. af Fanduel for 4,2 mia. dollar. (FLUTTER RAISES STAKES ON AMERICAN GAMBLE WITH $4.2BN DEAL FOR FANDUEL)

THE GUARDIAN (THEGUARDIAN.COM/INTERNATIONAL)

ASTON MARTIN SØSÆTTER INTERN UNDERSØGELSE EFTER 'SOCKPUPPET PR FIRMA' BESKYLDNINGER

Chefen for Aston Martin har opfordret til en intern efterforskning, efter at bilproducenten er blevet beskyldt for at bruge et "sockpuppet PR-firma" til at legitimere en rapport, der anvendte data, der af kritikere anses som vildledende, til at miskreditere elkøretøjer. (ASTON MARTIN TO HOLD INTERNAL INQUIRY AFTER 'SOCKPUPPET PR FIRM' ROW)

FRANKFURTER ALLGEMEINE (FAZ.NET)

NESTLÉ PLANTER 200 MIO. TRÆER

Den schweiziske fødevaregigant satser på mere bæredygtighed. Med en investering på omkring 3,2 mia. franc skal udledningen af drivhusgasser reduceres drastisk. (NESTLÉ VERSPRICHT 200 MILLIONEN BÄUME)

THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

SOFTBANK AFVIKLER OPTIONSHANDEL EFTER INVESTORBAGSLAG

SoftBank-aktionærer vægrede sig ved SoftBanks strejftog i derivathandel, der blev offentliggjort i september, og som skar virksomhedens markedsværdi ned med 17 mia. dollar. (SOFTBANK WINDING DOWN OPTIONS TRADING AFTER INVESTOR BACKLASH)

SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

JD LOGISTICS KONSULTERER BANKER OM PLAN FOR AKTIESALG I HONGKONG

JD Logistics har planer om en børsnotering i Hongkong. Selskabet blev udskilt som separat forretningsenhed under JD.com i 2017 og leverer integrerede forsyningskæde- og logistiktjenester til tredjepartsvirksomheder. (JD LOGISTICS CONSULTS BANKS ON PLANS FOR A STOCK SALE IN HONG KONG)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder