Italien/Jyske: Knap så skidt kreditkarakter giver skvulp på markederne

Udgivet den 22-10-2018  |  kl. 10:52  |  

De italienske renter drattede fra morgenstunden efter fredagens kreditvurdering fra Moody's. Selv om vurderingen var på niveauet lige over "junk", så var den bedre end frygtet, mener rentestrateg i Jyske Bank Morten Hassing Povlsen.

- Udsigterne til, at der kommer en yderligere nedjustering, er lavere end frygtet. Det gør, at de italienske renter falder pænt i dag. Der er dog stadig en masse uafklarede ting omkring budgettet, siger Morten Hassing Povlsen til Ritzau Finans.

Situationen i Italien, og den bedre end frygtede kreditvurdering, har også skabt en positiv effekt på de europæiske aktiemarkeder mandag, hvor også en ny plan for skattelettelser i Kina har haft en positiv indflydelse. Men havde kreditvurderingen været lige så slem som frygtet, kunne piben havde haft en anden lyd på de europæiske aktiebørser.

- Hvis Italien havde fået et hak i tuden med kreditvurderingen, og den var næsten lige så slem som frygtet, så er det ikke sikkert, at de europæiske aktiemarkeder havde været i grønt, vurderer Morten Hassing Povlsen.

Budgettet har EU og den italienske regering kæmpet om at få plads. Italien skal i dag svare på en klage fra EU, om hvorfor de ikke overholder budgetreglerne. Vicepremierminister Matteo Salvini sagde lørdag, at regeringen ønsker at få budgettet igennem, inklusive et estimeret budgetunderskud på 2,4 pct. af bruttionationalproduktet (BNP).

Morten Hassing Povlsen tror ikke, at Italien kommer til at give efter for EU's pres.

- Jeg tror, at italienerne kommer til at stå fast på det her, og jeg tror ikke, at de kommer til at vise, de er presset af EU. Det er mere markederne, der skal presse dem, før de bukker under for en mere radikal ændring, vurderer han.

Uroen i Italien har de seneste uger har sendt investorerne i flugt mod mere sikre havne som de tyske og danske obligationer, men mandag flytter de pengene den anden vej, hvilket får eksempelvis de danske renter til at stige.

/ritzau/FINANS

Patrick Solberg

Tags:  macro❯  Bonds❯  Italien❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder