Kina: HSBCs PMI-fremstilling justeres ned i endelig opgørelse

Udgivet den 03-06-2014  |  kl. 07:03  |  

Kinas Purchasing Managers Index for den industrielle sektor er fortsat vigende, selv om udviklingen i maj er en anelse mere positiv end i april. Men de endelige data kan ikke leve op til de foreløbige, og dermed heller ikke til analytikernes estimater. Det fremgår af opgørelsen fra HSBC og Markit Economics tirsdag morgen.

PMI-industri steg til 49,4 i maj fra 48,1 i den foregående måned, fremgår det af statistikken. Analytikerne havde ventet et indeks på 49,7 som også var aflæsningen ved den foreløbige opgørelse for halvanden uge siden.

Værdien 50 udgør skillelinjen mellem faldende vækst og fremgang.

- Den endelige PMI aflæsning for maj bekræfter, at økonomien er ved at stabiliseres, men det er for tidligt at sige, om den har nået bunden, især i lyset af en svagere ejendomssektor. En stærkere politisk støtte er berettiget, siger cheføkonom Qu Hongbin fra HSBC i en kommentar.

Han venter, at både penge-og finanspolitikken gradvis bliver løsnet i de kommende måneder.

PMI-indeksene er i stigende grad blevet et barometer for Kinas økonomiske formåen blandt de globale investorer. PMI-dataene er blandt de første nøgletal for hver måned, mens de offentlige data vedrørende handel, industriproduktion og detailsalg typisk først udgives flere uger senere.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk


Relaterede nyheder