Kinesisk Volvo-ejer kommer ud af 2019 med stort fald i overskuddet -NY

Udgivet den 30-03-2020  |  kl. 06:58  |  

Den kinesiske koncern Geely, der fremstiller personbiler og ejer Volvo personbiler, måtte i 2019 se bundlinjen blive kraftigt beskåret i forhold til året før. Overskuddet endte på 8,3 mia. yuan, hvilket er 35 pct. mindre end i 2018, hvor det landede på 12,7 mia. yuan.

Det fremgår af regnskabet fra selskabet.

Faldet var ventet blandt analytikerne ifølge estimater fra Bloomberg News, der havde ventet et overskud på 8,72 mia. yuan.

Og de dårlige tider ender ikke her, forudser koncernen. Udbruddet af coronavirus vil sætte sine dybe sport med en global bilindustri, der mere eller mindre har drejet nøglen om og lukket ned i en periode på grund af udbruddet af coronavirus. Eksempelvis har Volvo Cars indstillet produktionen og holder lukket fra 26. marts til 14. april, hvilket berører 25.000 ansatte i Sverige.

Og ikke nok med, at produktionen stoppes - kunderne bliver også væk på grund af de restriktioner på shopping, de fleste lande efterhånden har indført for at hindre smittespredning. I Kina har det betydet et faldt i bilsalget på 96 pct. i nogle uger ifølge Bloomberg News.

- Det kinesiske marked for salget af personbiler blev svagere i 2019. Og den nuværende modvind ventes fortsat i den nærmeste fremtid, og 2020 bliver sandsynligvis blandt et af de mest vanskelige år i koncernens historie, skriver Geely i regnskabet.

Ifølge IHS Markit ser det ud til, at bilsalget globalt vil skrumpe med 12 pct. i år.

Omsætningen i 2019 gik ligeledes et gear ned og faldt til 97,4 mia. yuan - svarende til en nedgang på 9 pct. i forhold til året før. Også her skuffede Geely i forhold til det ventede, der ifølge Bloombergs estimater lød på 97,48 mia. yuan.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder