KORR: Aktier/tendens: Vestas-ordrer støtter op om positiv start

Udgivet den 27-12-2023  |  kl. 08:40  |  
Maersk

(Korr.: C25-indekset rettet i syvende afsnit)

Det er udsigt til en let positiv start på onsdagens aktiehandel i København, hvor Vestas bliver vægtet på baggrund af endnu et antal nye ordrer, som det altid er kutyme sidste på året, mens lufthavnsaktien KBHL kan få lidt støtte af udsigten til en tredobling af indtægterne.

Den ventede fremdrift er ligeledes en afspejling af udviklingen internationalt. I USA var der positive takter anden juledag, de flugte op til en forholdsvis fald udviking fredag før jul.

- Selvom aktiviteten på de finansielle markeder er meget behersket her mellem jul og nytår, er risikoappetitten stadig intakt, konstaterer Jyske Bank i et notat onsdag morgen.

Den gode stemning fortsætter onsdag morgen i Asien, mens de amerikanske aktiefutures handles med marginale udsving tæt på nul onsdag morgen.

Det japanske Nikkei-indeks stiger 1,1 pct. i Tokyo onsdag, og Hongkongs Hang Seng-indeks øger 1,7 pct., mens Singapores Straits Times indeks får lagt 0,6 pct. til værdien.

Den tyske DAX-future peger i retning af en positiv start i det toneangivende indeks i Frankfurt på 0,4 pct., hvilket kan smitte af i København fra start.

Samlet endte C25 fredag med en stigning på 0,5 pct. til 1803,77 - det højeste siden 10. august.

Vestas havde godt gang i ordreindgangen fredag før jul, og selskabet supplerede lørdag op med yderligere en amerikansk ordre på 945 megawatt. Anden juledag blev der desuden annonceret en kontrakt i Australien på 254 megawatt.

Koncernen får normalt et stort antal ordrer i slutningen af hvert kvartal og ekstra mange tæt på årets udgang.

Vestas steg 0,7 pct. fredag før jul til 201 kr.

Zealand Pharma kan få ørerne i maskinen, da koncernen har fået afvist en registreringsansøgning på grund af problemer i produktionen hos tredjepart. Det er de amerikanske sundhedsmyndigheder der i et såkaldt "complete response letter", udskyder behandlingen af ansøgningen af Dasiglucagon til forebyggelse og behandling af medfødt lavt blodsukker hos spædbørn og børn.

Beslutningen skyldes fund ved et besøg hos en tredjepart - der står for at fremstille lægemidlet for det danske selskab. FDA udtrykker dog ingen bekymringer vedrørende den kliniske datapakke eller sikkerheden af lægemidlet.

Zealnd Pharma skal derfor genindsende registreringsansøgningen for Dasiglucagon.

Zealand Pharma lukkede fredag i 370,80 kr. efter en stigning på 0,4 pct.

Københavns Lufthavne (KBHL) har løftet sløret for den nyudnævnte topchef, Christian Poulsens vision for Københavns Lufthavn.

Københavns Lufthavne sigter efter et resultat før skat på mellem 350 og 400 mio. kr. i 2023, og der er stadig langt op til niveauet fra før pandemien, hvor selskabet landede et resultat før skat på knap 1,3 mia. kr. Der skal indtjeningen op igen, og fra årsskiftet bliver priserne, som flyselskaberne skal betale for at bruge landingsbaner, ramper og platforme i lufthavnen, øget med 28 pct.

Aktien i KBHL steg fredag 0,7 pct. til en lukkekurs på 4610 kr.

A.P. Møller-Mærsk er allerde i gang med at forberede sig på at genoptage skibstrafikken i Det Røde Hav i både østlig og vestlig retning. Det sker, efter at en amerikanskledet operation til beskyttelse af skibe i området er blevet stablet på benene.

Præcis hvornår Mærsk vil genoptage skibstrafikken i Det Røde Hav, fremgår ikke, men det vil ske, så snart det er operationelt muligt.

I starten af sidste uge blev Mærsks skive omdirigeret til at sejle den lange vej rundt om Afrikas sydspids i stedet for gennem Det Røde Hav - en omvej på godt 3200 sømil eller ca. 6000 kilometer regnet fra Singapore til Nordeuropa.

Mærsk lukkede fredag i 12.785 kr. efter en stigning på 2,8 pct.

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Seneste nyheder