KORR: Valuta: Euro styrket forud for EU-topmøde

Udgivet den 22-05-2012  |  kl. 09:01  |  

(Retter rubrik og første afsnit, så det fremgår, at euroen er styrket mod dollar)

Angela Merkel har op til topmødet om euroens fremtid meldt ud, at hun ikke for enhver pris vil undgå uenighed med Francois Hollande. På et møde i NATO siger Merkel, at godt samarbejde "ikke udelukker forskellige meninger". Forud for topmødet er tilliden til euroen svag, hvilket også har været tilfældet de foregående to dage. Euro ligger fortsat nær det laveste niveau i fire måneder, om end den tirsdag morgen styrkes marginalt mod dollar.

- Ingen af euroens salgskatalysatorer er blevet løst. Lande, der er plaget af gældskrisen ser deres økonomi forværres, delvist på grund af nedskæringer i det offentlige forbrug, siger Masashi Murata, valutastrateg i Brown Brothers Harriman & Co., til Bloomberg News.

Yen svækkes forud for et møde i den japanske centralbank, der muligvis vil udløse kvantitative lempelser. Det sker, mens der hersker spekulationer om, at centralbanken planlægger at svække yen for at styrke økonomien. Den japanske finansminister Jun Azumi er positiv overfor bankens tidligere tiltag, der blandt andet har medført en udvidelse af et obligationstilbagekøbsprogram.

Euro styrkes mod dollar til 1.2789 mod et niveau på 1.2768 ved dansk børslukketid mandag. Euro styrkes mod yen til 101.48 mod et niveau på 101.31 ved lukketid mandag. Dollar styrkes marginalt til 79.36 overfor yen mod et niveau på 79.35 ved dansk lukketid mandag.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk