Leo Pharmas topchef om børsdrømme: Jeg mener at 2023 markerer en vigtig milepæl

Udgivet den 29-02-2024  |  kl. 14:00  |  

Der vejres morgenluft i Leo Pharma, der fortsætter sit benhårde arbejde for at blive klar til en mulig børsnotering i de kommende år.

Efter flere års dårlige resultater bød 2023 endelig på tocifret vækst og også et spinkelt driftsoverskud.

Udviklingsafdelingen har leveret positive resultater med en potentiel behandling af kronisk håndeksem, og Leo Pharma har købt sig til endnu en lægemiddelkandidat, der om alt går vel kan medvirke til at sikre bæredygtig vækst i de kommende år.

Desuden er omkostningsbasen skåret massivt, understreger topchef, Christophe Bourdon, i et interview med MarketWire. Han betegner selv det nuværende arbejde i Leo som en "ambitiøs transformationsrejse".

- Ja, målet er en børsnotering. Og for at gøre det skal man kunne vise flere ting. Du skal vise, at du kan skabe vækst i omsætningen, du skal vise, at du kan generere overskud fra driften, og du skal vise, at du har en stærk innovationsmodel, siger Leos topchef.

HAR STADIG NOGLE ÅR TIL AT LØSE OPGAVEN

Han blev hentet til Leo Pharma i starten af 2022. Det var få måneder efter at bestyrelsesformand Jesper Brandgaard i oktober 2021 i et interview med Børsen havde varslet, at ejerne - kapitalfonden Nordic Capital og Leo Fondet - gerne så, at virksomheden blev klar til en børsnotering om fire til fem år.

Med andre ord har Leo Pharmas ledelse stadig nogle år til at løse opgaven, og der er da også en del mere arbejde at gøre.

Selv mener selskabets topchef dog at være på rette vej:

- Jeg mener, at 2023 markerer en meget vigtig milepæl i den henseende, siger Christophe Bourdon.

KLARE FORBEDRINGER

Årsregnskabet viser klare forbedringer. Efter at have stået i stampe i en periode er toplinjevæksten på 10 pct. i lokal valuta, omkostningsbasen er reduceret med 14 pct., eller 1,1 mia. kr., og overskudsgraden målt på driftsresultatet før af- og nedskrivninger, EBITDA, er forbedret til 5 pct. fra minus 15 pct. i 2022.

Men der er også stadig et stykke vej, erkender Leo Pharmas finansdirektør Philip Eickhoff, der kom til Leo i september 2022 fra et tilsvarende job i Topsoe.

- Vores bestyrelsesformand har i tidligere interviews antydet, at for at bevæge os mod en børsnotering, som vil være attraktivt for investorer, skal vi levere over 20 pct. på EBITDA, så vi er nødt til at flytte marginen længere op. Trin for trin bevæger vi os i den rigtige retning. Men der er stadig et stykke vej igen, før vi kan levere en rentabilitet på brancheniveau, siger han.

Toplinjevækst vil dog bidrage. Leo Pharma spår en vækst i lokal valuta på 4-8 pct. i år især drevet af en injektionsbehandling mod atopisk dermatitis, eller eksem, ved navn Adtralza/Adbry, der også ventes at skabe vækst i de kommende år.

Samtidig sætter selskabet sin lid til et par nye lægemidler, der er på vej fra udviklingsafdelingen og som ligeledes opfylder målsætningen om at blive global leder inden for medicinsk behandling af hudsygdomme.

Det drejer sig om lægemiddelkandidaten Delgocitinib til behandling af kronisk håndeksem, som er succesrigt igennem fase 3. Hertil kommer på lidt længere sigt en lægemiddelkandidat, som blev købt ud af konkursboet efter amerikanske Timber Pharmaceuticals.

- Når du ser frem er Delgocitinib et af de produkter, vi er spændte på i Leo. Vi venter at lancere i 2024 i Tyskland i fjerde kvartal, og senere i andre markeder. Så det vil ikke accelerere væksten i 2024, men bidrage til selskabets vækstprofil i 2025 og 2026, siger Christophe Bourdon.

I forhold til Timber-opkøbet er Leo undervejs med et fase 3-studie i håb om, at blive de første til at kunne lancere en behandling af den sjældne sygdom ichthyosis, også kendt som fiskeskælhud, da den giver skæl-lignende hudplamager på kroppen.

- Så på den mellemlange bane, har vi med Delgocitinib og Timber-opkøbet lagt en god vej for bæredygtigt vækstmomentum.

- Men ja, vi ser aktivt efter andre opkøbsmuligheder, siger Christophe Bourdon.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Report❯ 

Seneste nyheder

17:54 Europa/lukning: Uønsket konkurrence pressede Delivery Hero i positivt marked
17:49 Porsches indtjening ramt af sløjt salg i Kina og opdaterede modeller
17:06 Fredagens obligationer: Luften gik af renteballonen efter inflationstal
17:05 Fredagens aktier: Mærsk sejlede forrest i lettet C25 efter inflationstal
16:29 Novos ugentlige insulin skal vurderes i USA 24. maj
16:01 USA: Michigan-indekset blev revideret ned i endelig opgørelse for april
15:35 USA/åbning: Positive regnskaber tager igen fokus efter fastholdt inflation
15:26 Tesla igen i myndighedernes søgelys: Undersøger tilbagekaldelse af 2 mio. biler
14:45 Lille aktielettelse efter uændret amerikansk kerneinflation
14:44 Valuta: Svækket yen skaber bekymring - dollar holder stand efter inflationstal
14:33 USA: Privatforbruget steg mere end ventet i marts
14:32 USA: Kerneinflation holdt niveau i marts
14:17 Aktivistinvestor øger aktiepost i ombejlede Anglo-American
13:50 USA/tendens: Stærke regnskaber fra Microsoft og Alphabet løfter humøret
13:47 Amerikanske oliekæmper falder i formarkedet efter skuffende regnskaber
13:03 Shape Robotics sikrer sig ordre på 224 mio. kr.
12:32 Coloplast er overbevist om at sårplejeprodukter lever op til nye tilskudskrav i USA
12:26 Boozt-direktør ser solskin forude efter udfordrende start på året
12:18 Europa/aktier: Thyssenkrupp topper grønt marked efter håndsrækning fra milliardær
12:04 Obligationer/middag: Renten siver fortsat inden vigtige amerikanske inflationstal