Lundbecks Synaptic retter fokus mod CNS-forskning

Udgivet den 09-04-2003  |  kl. 17:51  |  

Den 6. marts 2003 blev Synaptic Pharmaceutical Corporation en del af H. Lundbeck-koncernen. I overensstemmelse med Lundbecks fokus på psykiatriske og neurologiske sygdomme inden for selskabets kerneområde (CNS) vil Synaptic fremover fokusere dets forskningsprogrammer inden for CNS-området.

Lundbecks forskningsdirektør, Dr. Claus Bræstrup bliver Synaptics nye formand. I Paramus i New Jersey, hvor Synaptic har hovedkvarter, bliver Dr. Theresa Branchek ansvarlig for Synaptics aktiviteter med titel af direktør for Synaptic.

- Jeg er yderst tilfreds med samarbejdet og det vellykkede samspil mellem de to F&U grupper, og de seneste par måneder har overbevist mig om styrken ved Synaptics innovative lægemiddeludvikling. Jeg er ligeledes glad for, at Dr. Theresa Branchek med sin solide videnskabelige baggrund og erfaring hos Synaptic har taget imod tilbuddet om at blive direktør for Synaptic, siger Lundbecks koncerndirektør Dr. Claus Bræstrup, forskning og udvikling.

Forud for overtagelsen var mange af Synaptics forskningsprogrammer rettet mod områder uden for CNS, herunder særligt inden for stofskifte- og urologiske sygdomme. Som følge af, at Synaptic nu kun skal fokusere på CNS-baserede programmer, vil selskabet begynde at afhænde dets ikke-CNS-relaterede aktiver.

Lundbeck-koncernen fastholder fortsat et resultat for regnskabsåret 2003, hvor stigningen i omsætning bliver på ca. 10 pct. i forhold til 2002, mens resultat af primær drift forventes at stige med ca. 12 pct. i forhold til 2002.

Udgivet af: NPinvestordk