Mærsk forventes på vej med endnu en opjustering

Udgivet den 15-07-2024  |  kl. 14:05  |  
Maersk

Der kan være endnu en opjustering undervejs hos rederigiganten A.P. Møller-Mærsk.

Det skriver Finans.

Det i hvert fald forventningen hos en række analytikere på bagkant af en glubende efterspørgsel og høje fragtpriser, der er fortsat langt ind i året.

- Vi ser det som sandsynligt, at vi får en øget guidance i forbindelse med resultaterne for andet kvartal, lyder det i en analyse fra investeringsbanken Bernstein.

Selvom shipping-aktierne har været under pres i juli, hvilket flere analytikere ser som et udtryk for, at investorerne venter en ende på enten efterspørgselsboomet eller udfordringerne i Det Røde Hav. Så giver de højere fragtrater stadig god indtjening hos rederierne.

Mikkel Emil Jensen analytiker i Sydbank er ret overbevist om, at der kommer en opjustering mere. Hvis ikke allerede i forbindelse med halvårsregnskabet, så senere på året, siger han.

Hos Saxo Bank forventer investeringsstrateg Oskar Bernhardtsen, at fragtraterne vil blive påvirket næsten øjeblikkeligt, hvis krisen i Det Røde Hav bliver løst.

Forventningen om, at det vil ske i løbet af året, mener han dog, at Mærsk allerede har indregnet ved deres seneste opjustering. Omvendt har der været nye stigninger i fragtraterne, som han ikke mener er blevet indregnet i tilstrækkelig grad.

- Vi kommer tættere og tættere på årsskiftet, så der er mindre og mindre, der kan overraske. Jeg tror, at vi får endnu en konservativ opjustering i forbindelse med halvårsregnskabet, siger han.

Link til original artikel: https://finans.dk/erhverv/ECE17272334/fragtraterne-kan-falde-sammen-alli...

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Shares❯