Mærsk-rival venter endnu bedre marginer i fjerde kvartal

Udgivet den 23-11-2020  |  kl. 06:49  |  

Den franske rederikoncern CMA CGM, kom ud af tredje kvartal med et markante forbedret resultat i forhold til både andet kvartal og samme periode sidste år.

Men fjerde kvartal bliver endnu bedre, fremgik det af fredagens regnskab fra CMA CGM, som er verdens fjerdestørste inden for containershipping.

- I løbet af fjerde kvartal er den maritime aktivitet mere vedholdende end i tredje kvartal på grund af den løbende stigning i volumenen. Dette momentum gælder især for USA og Latinamerika og giver flåden mulighed for at fortsætte med at fungere med fuld kapacitet som i tredje kvartal.

- Som et resultat forbliver fragtraterne høje. I dette gunstige miljø og takket være den løbende kontrol med enhedsomkostninger, bør koncernen se en yderligere forbedring af driftsmarginen, EBITDA, i fjerde kvartal, skriver CMA CGM.

I tredje kvartal steg EBITDA-marginen til 21,0 pct. fra 17,2 pct. i andet kvartal og 13,3 pct. i samme periode sidste år.

De afskibede volumener voksede med 16,8 pct. i forhold til andet kvartal, mens der var tale om en stigning på 1 pct. fra samme kvartal sidste år.

På bundlinjen kan CMA CGM for kvartalet fremvise et overskud på 567 mio. dollar sammenlignet med 136 mio. dollar i andet kvartal og 45 mio. dollar i samme kvartal sidste år, da opkøbet af CEVA Logistics dog reducerede indtjeningen.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder