Mærsk: Sløjfede afgange begrænset til Golden Week

Udgivet den 16-09-2020  |  kl. 07:36  |  
Arkiv: Foto

Stærk efterspørgsel efter fragt begrænser de sløjfede afgange til starten af oktober, hvor kineserne holder Golden Week-ferie, der starter torsdag den 1. oktober og løber til og med torsdag den 8. oktober.

Det skriver konsulentfirmaet Alphaliner i sit nyhedsbrev.

Containerrederialliancen The Alliance, der består af Hapag-Lloyd, Yang Ming og Ocean Network Express (ONE), vil kun suspendere to sejladser fra sit ekstra sejladsprogram.

Til gengæld har det tyske rederi Hapag-Lloyd ifølge Alphaliner bekræftet, at en ekstra sejlads på FE4-ruten vil blive genoptaget allerede i tredje uge af oktober, idet der ventes stærk efterspørgsel i fjerde kvartal til trods for covid-19.

Det begrænser antallet af oversprungne sejladser på The Alliances rute mellem Asien og Nordeuropa til kun fire i de første to uger af oktober.

Alliancen 2M, der består af Maersk Line og MSC, vil kun skippe fire sejladser på denne rute samt tre sejladser på ruten over Stillehavet.

Stærk fragtefterspørgsel presser fortsat spotraterne opad. Spotraten for fragt fra Shanghai til Los Angeles nåede sidste uge endnu en rekord ifølge SCFI-indekset, der viste en stigning på 1,5 pct. til 3813 dollar per fyrrefodscontainer.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder