Maersk Drilling-konkurrent leverer svagere end ventet

Udgivet den 18-02-2020  |  kl. 12:48  |  
Maersk

Borerigkoncernen Transocean, der konkurrerer med Maersk Drilling, leverede i fjerde kvartal et større end ventet underskud og en mindre end ventet omsætning, men der meldes om lys for enden af tunnelen.

Det skriver Blomberg News efter mandagens sene regnskab.

Selskabets omsætning fra kontraktboringer steg med 5,9 pct. i fjerde kvartal til 792 mio. dollar mod ventede 819,7 mio. dollar, mens det justerede underskud blev på 43 cent per aktie mod konsensus på et minus på 30 cent, ifølge Bloomberg News.

Udnyttelsesgraden for selskabets borerigge faldt i fjerde kvartal samlet set til 61 pct. fra 62 pct. i samme periode året forinden.

For ultradybtvandsriggene, der også er en del af kategorien floaters, var der dog tale om en stigning i udnyttelsesgraden i kvartalet til 56 pct. fra 54 pct., mens den for de borerigge, der benyttes i områder med særligt hårde vejrbetingelser, faldt til 76 pct. fra 82 pct.

- Da udnyttelsen på tværs af vores flydende flåde er forbedret for første gang i mere end fem år, og dagsraterne for specialiserede ultradybtvandsaktiver er øget med 75 pct. i løbet af året, så tror vi, at 2019 markerede begyndelsen af det længe ventede opsving i offshore-boresektoren, siger koncernchef Jeremy Thigpen.

Transocean er opmærksom på den risiko, coronavirusset udgør for olieefterspørgslen på kort sigt, men selskabet tror på de langsigtede fundamentale forhold.

Derfor vurderer Transocean, at det tegner godt for årlige stigninger i den kontraherede aktivitet, udnyttelsesgraden og dagsraterne.

Transocean-aktien lukkede fredag med et fald på 3,0 pct. i 4,52 dollar på børsen i New York. Aktien blev ikke handlet mandag, da de amerikanske aktiemarkeder havde lukket som følge af Presidents' Day.

Maersk Drilling fremlagde sit regnskab for fjerde kvartal den 5. februar. Aktien falder tirsdag med 2,7 pct. til 363 kr., hvor den følger nedturen til olieprisen.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder