Maersk Drilling/Kepler Cheuvreux: Bred ratebedring kommer først i 2020

Udgivet den 23-08-2019  |  kl. 11:20  |  
Arkiv: Foto

Maersk Drilling havde held med at løfte udnyttelsesgraden i sin flåde pænt i løbet af første halvår, hvor borerig-selskabet til gengæld var presset af vigende dagsrater.

I den norske del af Nordsøen, hvor Maersk Drilling er en dominerende aktør, er der dog allerede begyndt at vise sig bedring.

For den resterende del af forretningen, der dækker over blandt andet flåden af flydende rigge og boreskibe, ses de første spæde tegn på forbedring også allerede, men der vil endnu gå lidt tid, før raterne for alvor bliver forbedret.

Sådan lyder det fra Magnus Olsvik, der følger Maersk Drilling som analytiker hos finanshuset Kepler Cheuvreux.

- Vi har været igennem en ret skarp nedgang i sektoren. Det begynder langsomt at bedre sig nu, og det første, der går op er udnyttelsesgraden. Men Maersk Drilling får stadig pæn betaling fra nogle kontrakter fra før nedgangen i markedet, og derfor går raterne også nedad nu, fordi de begynder at løbe ud, siger analytikeren til Ritzau Finans.

STÆRKE I NORGE

I den norske del af Nordsøen, hvor forholdene for boring er vanskelige, har Maersk Drilling stor glæde af en massiv flåde af jack up-rigge, som kan klare sig under de sværere vilkår.

Blandt andet derfor er det også her, at Maersk Drilling klarer sig bedst.

- Udnyttelsesgraden i Norge er allerede nu over 90 pct., og det giver Maersk Drilling mere forhandlingskraft, så raterne allerede er på vej op. Vi tror også, at trenden vil være positiv i de kommende kvartaler, siger Magnus Olsvik.

Han tror dog ikke, at de samlede gennemsnitlige rater for alvor vil forbedre sig, før resten af forretningen også kommer ind i en mere positiv trend.

- I resten af verden har vi endnu ikke set raterne stige. Udnyttelsesgraden er nu omkring 80 pct., og vi regner med, at den vil ramme 85 pct. næste år. Det er typisk der, at man begynder at se noget mere forhandlingskraft for borerig-selskaberne, siger Magnus Olsvik.

- Så vi venter rater nogenlunde stabilt på det nuværende niveau i de kommende kvartaler - og ikke betydeligt stigende før om måske et år, fortsætter analytikeren.

HOLD ØJE MED MULIGHED FOR NYE KONTRAKTER

Overordnet set vurderer han, at fredagens halvårsregnskab fra Maersk Drilling var nogenlunde som ventet.

- Hovedtallet i regnskabet er EBITDA, og der rammer Maersk Drilling 231 mio. dollar, hvilket er på linje med vores forventninger og en spids under konsensus. Forventningerne til hele året fastholdes også, så der er ikke noget overraskende der, siger Magnus Olsvik.

Han peger på, at det nu bliver afgørende at se, om Maersk Drilling formår at hente nye kontrakter til en stribe rigge, hvis kontrakter står til at udløbe i den kommende periode.

- Noget af det primære, som vi kigger på og vil lytte efter på telekonferencen, er muligheden for potentielt nye kontrakter, efter at flere står til at udløbe, siger Magnus Olsvik.

Han peger på, at Maersk Drilling i selve regnskabet ikke melder noget om nyt arbejde til de rigge, der står til at løbe af kontrakt.

Selskabet indikerer dog, at der ser ud til at være gode muligheder i primært Nordsøen mod slutningen af i år og ind i næste år.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20/09/19

 
7,91%
 
20/09/19

 
7,71%
 
20/09/19

 
4,22%
 
20/09/19

 
3,24%
 
20/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder