Mandagens aktier: Bavarian og Ambu spurtede til tops i surt C25

Udgivet den 19-10-2020  |  kl. 17:07  |  
Arkiv: Foto

Uden nyhedsmæssig baggrund placerede aktierne i Ambu og Bavarian Nordic sig mandag eftermiddag i toppen af det danske C25-indeks, der lige som det generelle europæiske aktiemarked henad eftermiddag ellers blev ramt af negativ stemning.

Dermed kunne et plus til Ambu på 2,6 pct. til 202,80kr. og på 3,9 pct. til 193,20 kr. for Bavarian ikke hindre et samlet fald for eliteindekset til 1569,76 - eller på 0,6 pct. i forhold til fredagens lukkeniveau.

- Det er stadig et afventende marked med lidt usikkerhed omkring corona-situationen, hvor Europa jo nærmest er blevet det nye epicenter, og i forhold til hvad der kommer fra USA af støtteordninger. Og så er der selvfølgelig det amerikanske valg, og generelt er det en tung uge for amerikanske regnskaber, konstaterer afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen.

FINANS I FREMGANG

Han noterer en lidt øget interesse for finansaktierne i mandagens marked, og i Europa ligger finansaktierne på sektorbasis bland de tre sektorer, der trods alt ligger med plusser. For finansaktierne er det på 0,9 pct.

På det danske aktiemarked var det med til at løfte aktien i Danske Bank med 1,8 pct. til 92,92 kr., og Jyske Bank fik et plus på 1,2 pct. til 201,40 kr.

Credit Suisse har indledt dækning af Danske Bank med anbefalingen "underperform" og et kursmål på 90 kr., og den schweiziske bank dækker nu også Nordea-aktien, der får anbefalingen "neutral" og et kursmål på 7,7 euro - svarende til omregnet til 57,44 kr.

Nordea-aktien steg 0,8 pct. til 50,22 kr.

KEPLER GÅR IND FOR FLSMIDTH

I Europa var der et lille plus til underindekset for mineraler, og på det danske aktiemarked var der en stigning til ingeniøraktien i FLSmidth på 0,9 pct. til 201,40 kr., som også - og måske især - blev hjulpet på vej af, at finanshuset Kepler Cheuvreux løftede anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold", om end kursmålet samtidig blev reduceret til 238 kr. fra 250 kr.

Midt i indekset steg Mærsks B-aktie begrænsede 0,4 pct. til 10,710 kr. efter en formiddag med mere entydig fremgang. Mærsk fik opjusteret kursmålet hos det amerikanske finanshus Citigroup til 14.800 kr. fra tidligere 11.700 kr.

Det skete, efter at Mærsk tirsdag i sidste uge opjusterede sine forventninger til 2020 og samtidig løftede sløret for et par regnskabstal for tredje kvartal.

Citigroup fremhæver blandt andet i en analyse, at finanshuset ser en bedre udbuds- og efterspørgselsdynamik på containermarkedet, og at der kan være et potentielt aktietilbagekøb på vej fra rederiet.

I den tunge ende af C25 faldt Rockwool 2,9 pct. til 2728 kr., og Pandora tabte 2,3 pct. til 541,40 kr., men heller ikke her var der selskabsspecifikke nyheder, som kunne forklare udviklingen.

G4S AFVISTE IGEN

Aktien i sikringskoncernen G4S faldt 0,3 pct. til 17,07 kr.

Selskabet gentog søndag, at det anbefaler aktionærerne at afvise canadiske Gardaworlds købstilbud på 190 pence per aktie.

Det skriver Bloomberg News.

- Tilbuddets vilkår er fortsat uændrede sammenlignet med dem, der var indeholdt i Gardaworlds meddelelse fra den 30. september, som bestyrelsen enstemmigt afviste, hedder det i meddelelsen.

G4S holder desuden fast i sin vurdering af, at buddet væsentligt undervurderer G4S, og at det derfor ikke er i aktionærernes interesse at sælge.

Aktien i G4S er steget mere end 40 pct., siden Gardaworld den 14. september annoncerede et muligt bud.

Markedskursen ligger dermed næsten 10 pct. højere end Gardaworlds bud.

G4S bekræftede i forrige uge, at amerikanske Allied Universal Security Services også har vist interesse for en potentiel overtagelse.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder