Mandagens aviser med Nets, Vestas og Ambu

Udgivet den 17-02-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

NY TEKNOLOGI BANER VEJEN FOR ARLA I AUSTRALIEN

Arlas castello-oste er kommet i australske kølediske. Ny kølemetode gør skibstransport mulig og åbner dermed op for en række nye markeder. (Forside, side 6-7)

ARBEJDERNES LANDSBANK VILLE AF MED OMSTRIDT SELSKAB

Det var et forsøg på at komme af med betalingsinstituttet Clearhaus, der har kostet Arbejdernes Landsbank et påbud fra konkurrencemyndighederne. (Side 8)

ANTALLET AF FLYPASSAGERER STAGNEREDE I 2019

I 2019 nåede antallet af flypassagerer fra de danske lufthavne op på 18,2 mio., hvilket er næsten uændret i forhold til 2018. Som i 2018 var andelen af international trafik 90 pct. (Side 8)

NETS' LEVERANDØR AF TERMINALER TIL BETALING KØBT AF ÆRKEKONKURRENT

Producenten af terminaler til betalingsformidleren Nets er blevet købt af Netsrivalen Worldline. Men Nets har ikke planer om at skifte leverandør. (Side 9)

DIGITALT MEDIE MED FART PÅ BLÆSER TIL ANGREB I UDLANDET

Watch Medier, der har haft stor succes med sine nichemedier målrettet erhvervslivet, er på vej til at gøre sit indtog i Tyskland og Norge. (Side 12)

ENERGITUNG INDUSTRI NÅR IKKE 70 PCT.-MÅL

Det er teknologisk vanskeligt og alt for dyrt, hvis de mest CO2-udledende virksomheder skal mindske deres udslip lige så meget som resten af samfundet, vurderer klimapartnerskab. (Side 14-15)

PFA OM VIRUSFRYGT: BRUG ALLE TILBAGEFALD TIL AT KØBE OP I AKTIER

Lad dig ikke skræmme af coronavirus. Først op til en recession i USA bør man overveje at sælge aktier, og den er ikke lige om hjørnet. (Side 18-19)

AMBU I STORT COMEBACK - AFKAST PÅ 47,7 PCT I ÅR

Ambu gav frem til sommeren 2018 på ti år 5000 pct. i afkast, men så startede nedturen. Nu stiger aktien igen. (Side 20)

BERLINGSKE BUSINESS

MILDE FORÅRSVINDE VENTER FORUDE FOR DANSK ØKONOMI

Coronavirusset sætter en dyster ramme for den globale økonomi, men forudsætningerne er til stede for en pæn fremgang herhjemme. De største udfordringer for den hjemlige vækst er mangel på arbejdskraft og de mulige byrder fra udmøntningen af klimaloven. (Forside, side 7)

BLACKSTONE-INDGREB GØR ANDELSBOLIGFORENINGER TIL ET LUKRATIVT OPKØBSMÅL

Flere store kapitalforvaltere forventer prisstigninger på andelsforeninger i forhold til traditionelle udlejningsejendomme. Det er en konsekvens af det såkaldte Blackstone-indgreb, der dermed kan ende med at gøre andelsboligforeninger til et lukrativt opkøbsmål. (Side 6)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

WIDEX-FUSION GIVER TOP-TRIO BONUS PÅ OVER 400 MIO. KR.

Fusionen af høreapparatselskaberne Widex fra Danmark og tyske Sivantos i 2019 udløste en bonus på den anden side af 400 mio. kr. til de tre øverste direktører. En ekspert kalder beløbet usædvanligt stort og peger på, at det er hentet uden nogen form for risiko. (Forside, side 6-7)

ADVOKATER VIL HAVE BANKER TIL AT HOLDE SIG FRA KLIENTKONTI

Banker er begyndt at hæve negative renter på advokatfirmaernes strengt beskyttede klientkonti. Det går slet ikke, mener advokaterne, der så i stedet foretrækker at lægge millionbeløb ud for klienterne. (Side 4)

VESTAS SKAL HAVE BUNDLINJEN TIL AT FØLGE TOPLINJEN

Vindmølleproducenten Vestas' omsætning skød i vejret sidste år, og det vil den også gøre i år. Men det koster også penge, og resultatet efter omkostninger ligger mere eller mindre fladt. Aktien står og falder med, at selskabet i de kommende år kan nå sin målsætning om at hæve indtjeningsgraden. (Side 10-11)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder