Mandagens aviser med Novo Nordisk, Sydbank og Rockwool

Udgivet den 23-09-2019  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

SYDBANK-FORMAND GIVER SIN FORGÆNGER EN RØFFEL EFTER URO

Den nye Sydbank-formand, Lars Mikkelgaard-Jensen, mener, at de afgående bestyrelsesmedlemmer ikke havde behøvet at smække med døren i banken. (Forside, side 10)

NYE SKIBE FRA MÆRSK-RIVALER BAG GLOBAL FLÅDEREKORD

Antallet af containerskibe på de syv verdenshave slår rekord og øger presset på udbudssiden. Ingen grund til panik, siger flere iagttagere. (Side 8)

NOVOS VÆKSTHÅB KAN BLIVE VERDENS STØRSTE SÆLLERT

Vidundermolekylet Semaglutide kan blive verdens største produkt. Det spår Novo Nordisks koncerndirektør for forskning og udvikling, Mads Krogsgaard Thomsen. (Side 12)

UBS TROR AT STORE BANKER VIL UNDLADE AT FØLGE JYSKE BANKS LINJE

Kunder med store kontantbeløb stående på konti i de store danske banker som Danske Bank og Nordea skal ikke frygte, at de skal betale renter for at have pengene indskudt, mener den schweiziske storbank UBS. (Side 14)

BOOM I MEDICINALSEKTOREN SKJULER INVESTERINGSSYGE

Stor investeringslyst i medicinalbranchen skygger over svag industri, som stadig hænger fast i finanskrisen. Minister afviser, at der er et problem. (Side 18)

BERLINGSKE BUSINESS

UNGE UDLØSER BOOM I GENBRUG I KLIMAETS NAVN

Mens detailhandlen er kommet under forøget pres, er der sket en markant stigning i salget af genbrugsvarer hos både private og velgørende organisationer. (Forside, side 6-7)

NOVOS PENGETANK VIL REDUCERE RISIKO

Pengetanken bag insulinkæmpen Novo Nordisk gør klar til at flytte en stor del af sine investeringer over i alternativer som infrastruktur og ejendomme. Det sker for at mindske risikoen samt afhængigheden af medicinalsektoren. (Side 8)

NKT PÅ RET KURS IGEN EFTER HØJ SØGANG

Den lave indgang af ordrer på søkabler er overstået, og fremtiden ser lovende ud for NKT, som netop har fået ny topchef. Aktien er i bund og er nu en købsmulighed for de langsigtede investorer. (Side 12-13)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

SUNDHEDSAKTIER ER UNDER PRES

Medicinalaktier er ikke længere den sikre havn. Branchen vil komme under tung beskydning i den kommende valgkamp i USA. (Forside, side 12-13)

EKSPERT LÆGGER OP TIL SYNGENDE LUSSING TIL NETS I GEBYRSTRID

Nets kræver i dag i gennemsnit 4,32 kr. i gebyr for at håndtere en betaling via betalingsservice. Et rimeligt gebyr vil være 25-50 øre, siger en ekspert. (Side 4)

NOVO-DIREKTØR GLÆDES OVER GENNEMBRUD

Novo Nordisk har med godkendelsen af diabetespillen Rybelsus fået adgang til alle diabetikere i USA og ikke kun den fjerdedel, selskabet tidligere har kunnet tilbyde lægemidler til. En utrolig stor lettelse, siger koncerndirektør Mads Krogsgaard Thomsen. (Side 8)

LAVKONJUNKTUR OG BÆREDYGTIGHED TRÆKKER I ROCKWOOL

Rockwools aktiekurs er cirka halveret det seneste år, og en afmatning i byggeriet trækker nedad. Men klimagevinsten ved Rockwools isolering er et plus for investorerne. (Side 14-15)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder