Mandagens aviser med Pandora, FLSmidth og Simcorp

Udgivet den 02-03-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

VIRUSFRYGT SKABER BLODRØDE MARKEDER - KRISENS DYBDE AFHÆNGER AF DØDSTAL

Coronavirussen kan skabe en tung økonomisk krise eller være overstået hurtigt. Konsekvenserne afhænger af, hvor mange der dør, mener overvismand Carl-Johan Dalgaard. Markederne har vist de største globale kursfald siden finanskrisen. (Forside, side 6-7)

DANMARK NÆRMER SIG TO ÅRS BØRSTØRKE

Det danske marked for børsintroduktioner ligger stille, og det ser ikke ud til, at der kommer en børsnotering i første halvår 2020. (Side 8)

PANDORA I FARE FOR NEDJUSTERING

Coronavirusset påvirker salget i flere af Pandoras største markeder negativt. Storbank nedjusterer egne forventninger til smykkeselskabet. (Side 12)

FRASALG OG ODDSET SIKRER DANSKE SPIL HISTORISK HØJT OVERSKUD

Danmarks største spilforretning leverer en rekordhøj bundlinje, men forventer at nye regler vil sætte indtjeningen under pres i 2020. (Side 13)

SAXO BANK FORDOBLER VALUTAGEBYR PÅ AKTIER

Kunder Saxo Bank skal snart betale dobbelt så meget i gebyr for at handle med udenlandske aktier. (Side 20)

BERLINGSKE BUSINESS

DØRENE TIL SKATS IT-SYSTEMER STÅR PÅ VID GAB

Tre år efter at en intern vagthund tændte en række røde advarselslamper på grund af skattevæsenets manglende it-sikkerhed, er sikkerheden stadig så ringe og håbløst forældet, at uautoriserede personer let kan få adgang, og hackerangreb risikerer ikke at blive opdaget. (Forside, side 4)

PC- OG SMARTPHONESALGET RAMMES HÅRDT AF CORONAVIRUSUDBRUD

Dønningerne efter den hærgende virus rammer teknologiverdenen, som ikke kan skaffe komponenter og tilstrækkelig fabrikskapacitet og nu bliver alvorligt ramt på pengepungen. Facebook aflyser stor udviklerkonference på grund af frygt for smitte. (Side 3)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

CORONAVIRUS KAN VENDE OPSVING TIL NEDTUR

Investorer og eksperter spejder efter hjælp fra politikere og centralbanker for at afværge, at coronavirusset spolerer det porøse opsving og udløser en recession. (Forside, side 8-9)

FLS FORSØGTE AT LUKKE SAG I STILHED

En tunesisk kunde afviste et fortroligt forligsudspil fra FLSmidth om at trække alle anklager mod den danske industrikoncern tilbage i en spektakulær korruptionssag, der omhandler et byggeprojekt til over 1 mia. kr. (Forside, side 6-7)

SIMCORP TROR PÅ ÅR MED HØJ VÆKST

Over de næste tre til fem år har it-selskabet Simcorp en ambition om løfte omsætningen med over 10 pct. om året. På bundlinjen håber man på endnu højere vækst. Med en allerede i dag høj driftsmarginal er der råd til de investeringer, der skal danne basis for at tage markedsandele fra konkurrenterne. (Side 10-11)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer