Mandagens aviser med Pandora, Mærsk og Danske Bank

Udgivet den 21-12-2020  |  kl. 06:51  |  

BØRSEN

MARKEDET FOR VIRKSOMHEDSHANDLER I GANG MED STORT COMEBACK

Efter et stort coronadødvande har handler med virksomheder gjort comeback i årets sidste måneder og er i kroner og ører på linje med 2019. Den seneste milliardhandel blev underskrevet fredag, hvor Vestas købte sig ind i Copenhagen Infrastructure Partners (Forside, side 6-7)

UDENLANDSKE PENGE BOOSTER DANSK FINTECH

Den danske fintech-branche ser ud til at trives på trods af udfordringerne med corona. Brancheforeningen Copenhagen Fintech beretter nu om massiv udenlandsk interesse for de danske fintech-selskaber, der skalerer internationalt. (side 8)

PANDORA-CHEF: VI HAR TAGET MARKEDSANDELE

Pandora har i år klaret sig bedre end flere andre smykkegiganter. Smykkeproducentens markedsværdi er tordnet i vejret med en stigning på 36 mia. kr. (side 10)

EKSPORTGARANTI PÅ 30 MIA. RISIKERER AT UDLØBE FOR TIDLIGT

Dansk eksport fik en håndsrækning, da EU tidligere i december godkendte end forlængelse af en 30 mia. kr. stor statsgaranti på kreditforsikringer indtil udgangen af juni 2021. EU-garantien risikerer dog at løbe ud, før den kan bruges til at dække tab fra forventet konkursbølge i Europa. (side 12)

MINKSKIND-PRISER STIGER 50 PCT. PÅ PELSAUKTION

Mens den danske minkproduktion er stoppet, tordner priserne på minkskind op internationalt. Prisstigninger på pelsauktionen Saga Furs glæder formanden for Kopenhagen Fur, som over to år skal sælge sine sidste 27 mio. skind. (side 13)

MÆRSK VIL OPSTARTE CONTAINERTERMINAL I KALUNDBORG

Mærsks havnedivision vil fra marts gøre Kalundborg til knudepunkt for al østdansk containertrafik. (side 16)

TOGFOND MANGLER MILLIARDER FRA OLIESKAT

Økonomien bag den røde togfond er markant forandret forud for nye forhandler om infrastruktur. Togfonden blev i 2014 aftalt oven på en merbeskatning af olieproduktionen, hvor tøndeprisen dengang blev antaget at være 1400 kr. i 2042. Nu antages den kun at blive 800 kr., og derfor hænger regnestykket ikke længere sammen, konstaterer cheføkonom i Kraka, Jens Hauch. (side 20-21)

JYLLANDS POSTEN ERHVERV

PRIVATINVESTORER STORMER BØRSERNE

Privatinvestorernes interesse for aktiehandel er eksploderet i 2020. Investeringsportalen Nordnet mener, at investorerne er kommet for at blive (Forside, side 8-9).

LANDBRUGET HAR UDSIGT TIL REKORDINDTJENING

Det danske landbrug har trodset coronakrisen og ser nu ud til at sikre et profitabel år, som endda kan være det bedste nogensinde. Den gode indtjening skyldes særligt, at svineproducenterne havde et formidabelt første halvår (Forside, side 4).

DANSKE BANK FRYGTER LAVKONJUNKTUR

Trods en næsten overvundet coronavirus, er risikoen for en hård økonomisk krise blevet større. En lavkonjunktur vil ramme Danske Bank hårdt, da banken er involveret i snart alle hjemlige sektorer og økonomiske aktiviteter (Forside, side 10-11).

BERLINGSKE BUSINESS

DANMARK HAR IGEN VERDENS HØJESTE SKATTETRYK

Danmark har generobret førstepladsen som OECD-landet med det højeste skattetryk. Efter flere år med skattelettelser øger regeringen på ny skattetrykket (Forside, side 4-5).

PENSIONSALDEREN STIGER IGEN

Nu lægger Folketinger endnu et år til danskernes pensionsalder, hvilket kommer til at ramme alle der er født efter 31. december 1966 (side 9).

/ritzau/FINANS

Anders Krog Kristiansen

Tags:  newspaper❯ 

Seneste nyheder