Mandagens danske avisuddrag med Goldman Sachs, Coloplast og Bech-Bruun

Udgivet den 09-12-2019  |  kl. 07:05  |  

BØRSEN

BANKØKONOMER HAR FEJLVURDERET RENTEN I ÅREVIS

De danske boligejere skal være varsomme med at læse bankernes renteprognoser. Bankernes økonomer har år efter år givet kunderne misvisende anbefalinger om rentens udvikling, erkender chefanalytiker i Spar Nord, Martin Lundholm (Forside, s. 14-15)

FIRMAER HOLDER IGEN MED AT FORSIKRE SIG MOD CYBERANGREB

Selv om truslen fra cyberangreb angiveligt er "meget høj", tegner mange mindre firmaer ikke cyberforsikringer. Hos forsikringsselskabet Tryg har blot 12 pct. af erhvervskunderne tegnet cyberforsikringer, siden det blev muligt for knap tre år siden. (s. 6-7)

PENSIONER FOR 4000 MIA. KR. FÅR GOLDMAN SACHS TIL AT ETABLERE KONTOR I DANMARK

Fem år efter at Goldman Sachs købte aktier i Dong Energy, er verdens mest kendte investeringsbank ved at etablere kontor i Danmark. Det er særligt pensionssektoren, der har investeret opsparinger for over 4000 mia. kr., som tiltrækker den amerikanske bank. (s. 8)

COLOPLAST-FORMAND TRODSER ANBEFALINGER FRA KOMITÉEN FOR GOD SELSKABSLEDELSE

Lars Rasmussen, der er formand i Coloplast, er gået mod anbefalinger fra Komitéen for god Selskabsledelse, hvor han selv er formand. Han har trodset anbefalingerne ved at træde ind i Coloplast-bestyrelsen kort efter, han stoppede som administrerende direktør i selskabet. (s. 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

TRODS REKORDSTORE INDLÅN TJENER BANKERNE PÅ UDLÅN

I oktober satte danskernes indlån rekord. Alligevel vælger danskerne en privatøkonomisk strategi, som betyder, at der fortsat er et samlet udlån 462 mia. kr. (Side 2)

EKSPORTEN AF ØKOLOGI FALDER

For første gang i 10 år er eksporten af økologiske varer faldet i Danmark. Importen af økologiske varer stiger til gengæld fortsat. (Forside, side 4-5)

MARKEDET FOR LAGERPLADS ER BRANDVARMT

Danskernes voksende lyst til at købe over nettet skaber stor konkurrence om lagerpladser i nærheden af by. Det presser prisen på lagerbygningerne i vejret. (Forside, side 6-7)

MEGET HØJE INDBETALINGER TIL PENSION

Mange af de store pensionsselskaber melder om rekordhøje indbetalinger i 2019. Hos PKA er de frivillige indbetalinger steget med næsten 20 pct. i forhold til sidste år. (Side 8-9)

BERLINGSKE BUSINESS

DANSK INDUSTRI ØNSKER EN LÆNGERE ØREMÆRKET BARSELSORLOV TIL MÆND

Dansk Industri opfordrer nu til, at der indføres en lang øremærket barselsorlov til mænd. Det skal ifølge DIs administrerende direktør, Lars Sandahl Sørensen, sikre, at flere kvinder vælger karriere i den private sektor og stryger til tops i erhvervslivet. (Forside, s. 4-5)

BECH-BRUUN ANLÆGGER SAG MOD SKATTEMINISTERIET

Advokatvirksomheden Bech-Bruun har anlagt retssag mod Skatteministeriet, efter at advokatnævnet i sommer gav bøder til fire Bech-Bruun-advokater for dobbeltroller i undersøgelsen af udbyttesagen. (s. 3)

NYE VÆKSTTAL SNYDER: VI ER IKKE SÅ DYGTIGE, SOM VI TROR

Selv om Danmark er inde i et pænt økonomisk opsving, kniber det særligt med produktiviteten. Ifølge nye tal skuffer produktiviteten, og det kan ramme danskernes pengepung. (s. 6)

/ritzau/FINANS

Anders Krog Kristiansen

Tags:  newspaper❯ 

Relaterede nyheder