Mandagens danske avisuddrag med Nordea, Ørsted og Coop

Udgivet den 02-12-2019  |  kl. 07:14  |  

BØRSEN

FLERE VIRKSOMHEDER GÅR FRA FINANSIELLE MÅL TIL BLØDERE AMBITIONER

Flere danske virksomheder går fra at støtte sig til langsigtede finansielle mål til i stedet at fokusere mere på de bløde ambitioner og vækstmål. Herunder er blandt andet Carlsberg og Novo Nordisk. (Forside, side 6-7)

NORDEA TJENER MILLIONBELØB PÅ NEGATIVE RENTER

Banker, der har indført negative renter til privatkunder, kan hente op mod 365 mio. kr. på tiltaget om året, viser beregninger. Nordea står lige nu til at tjene op mod 140 mio. kr. (Side 8)

DANMARK HALTER EFTER NABOER, DER KØRER PÅ FLYDENDE GAS

Flere af Damarks naboer bruger gas som drivmiddel i den tunge transport, men det er endnu ikke slået igennem i Danmark. Transportminister vil undersøge mulighederne. (Side 12)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

TOPSØE-SATSNING I BIOTEKSELSKAB FÅR DRØMMESTART

Topsøe-familiens satsning i det amerikanske biotekselskab IGM Biosciences er kommet godt fra start. Selskabets aktie er siden sin børsnotering i august steget med 40 pct. (Forside + side 8-9)

FINANSTILSYNET KRITISERER BANKER FOR MANGLENDE IT-SIKKERHED

Finanstilsynet kritiserer de danske banker for ikke at holde deres it-sikkerhed ajour. Det fremgår af en redegørelse fra Finanstilsynet. (side 2)

ØRSTED OFFSHORE-CHEF AFVISER KRITIK FRA ITALIENSK RIVAL

Ørsteds chef for offshore, Martin Neubert, afviser kritik fra konkurrenten Enel, der mener, at industrien såvel som investorer har undervurderet risikoen i forbindelse med havvindmølleparker. (side 4)

20 ANBEFALINGER SKAL HJÆLPE BANKERNE MED AT BLIVE GRØNNE

Forum for Bæredygtig Finans vil mandag på Finans Danmarks årsmøde fremlægge 20 anbefalinger, der skal gøre de danske banker grønne og hjælpe med at nedskære Danmarks CO2-udledning med 70 pct. i 2030. (side 6-7)

BERLINGSKE BUSINESS

MINISTER TRUER MED AT UDSKAMME VIRKSOMHEDER MED SKÆV KØNSFORDELING

Ligestillingsminister Mogens Jensen (S) vil forsøge at bekæmpe underrepræsentation af kvinder i toppen af dansk erhvervsliv. Ministeren overvejer at tvinge virksomheder til at offentliggøre tallene for deres kønsfordeling. (Forside, side 6)

COOP ER KLAR MED NY AMBITIØS KLIMAPLAN

Dagligvarekoncernen Coop kæmper for en udelukkende klimapositiv drift i 2030. Indtil da forsøger koncernen at reducere CO2-udledningen kraftigt. (Forside, side 4)

/ritzau/FINANS

Lærke Lehmann Raschat

Tags:  newspaper❯ 

Relaterede nyheder