Mandagens internationale avisuddrag med GE og Lego

Udgivet den 23-06-2014  |  kl. 09:23  |  

FINANCIAL TIMES ( WWW.FT.COM ):

FRANSK SEJR I GE-AFTALE

Selvom energikoncernen Alstom gennem mange år har været symbol på fransk overlegenhed i branchen, udtaler Frankrigs præsident François Hollande, at den nye aftale med den amerikanske servicekoncern Generel Electric er en sejr for den franske økonomi. (GE DEAL 'VICTORY' FOR ROLE OF FRENCH STATE IN ECONOMY)

EUROPÆISKE VIRKSOMHEDER OPTAGER LÅN TIL HALSEN

De lave renter gør det så attraktivt at optage lån, at europæiske virksomheders låneadfærd minder om tiden op til finanskrisen. Det vækker bekymring blandt analytikere. (EUROPEAN COMPANIES TAKE ON PRE-CRISIS LEVELS OF DEBT)

VOLATILE OLIEPRISER RAMMER FLYINDUSTRIEN

Aktiekurserne hos europæiske flyselskaber er faldet støt som følge af urolighederne i Irak, der har ført til volatile oliepriser. Prisen på Brent-olie er nu 115 dollar per tønde, hvilket er en stigning på 5 pct. siden oprørsgruppen Isil overtog de irakiske byer Mosul og Tikrit den 10. juni i år. (OIL PRICE VOLATILITY HITS EUROPEAN AIRLINES)

KINA KØBER OBLIGATIONER SOM ALDRIG FØR

Kinesiske banker køber obligationer i hidtil uset tempo for at booste balancen inden regeringen inden længe ventes at indføre strengere kapitalkrav. (CHINA LENDERS TAP BOND MARKETS)

WALL STREET JOURNAL ( WWW.WSJ.COM ):

LEGO VIL ØGE PRODUKTIONEN I MEXICO

Legetøjsfabrikanten Lego vil øge antallet af medarbejdere på sin mexicanske fabrik med 50 pct. Det svarer til omkring 1000 medarbejdere, der skal bidrage til at følge med den stigende efterspørgsel fra Syd- og Nordamerika. (LEGO TO BOOST CAPACITY AT MESICAN FACTORY)

FRANKRIG GIVER EFTER I GE-HANDEL

Efter lang tids intensiv forhandling er den franske regering gået med til at sælge hovedparten energiaktiverne i det franske industrikonglomerat til amerikanske Generel Electric. (FRANCE LIFTS HURDLE TO GE-ALSTOM DEAL)

FRANSK BANK VENTES AT INDGÅ GIGANTFORLIG

Den franske bank- og finanskoncern BNP Paribas er angiveligt tæt på at indgå forlig med sin amerikanske anklager om at have gemt transaktioner for 30 mia. dollar i strid med amerikansk lovgivning. Det ventes at BNP skal betale op mod 9 mia. dollar, svarende til 49,4 mia. kr. (BNP NEAR SETTLEMENT WITH U.S. FOR UP TO $9 BILLION)

THE TELEGRAPH (WWW.TELEGRAPH.CO.UK)

BANK OG ENGLAND: RENTEN SKAL OP

David Miles, der er i spidsen for Bank of Englands pengepolitiske komité mener, at renten skal op. Han mener ikke, at det er holdbart over længere tid at fastholde en rekordlav rente på 0,5 pct. (RATES NEED TO GO UP, SAYS BANK 'DOVE' DAVID MILES)

THE INDEPENDENT (WWW.INDEPENDENT.CO.UK)

BIOFARMA-VIRKSOMHED AFVISER BUD PÅ 252,4 MIA. KR.

Den biofarmaceutiske virksomhed Shire har netop afslået et bud på 27 mia. pund, svarende til 252,4 mia. kr., fra den amerikanske konkurrent AbbVie med det argument, at AbbVie #fundamentalt undervurderer selskabets værdi#. (SHIRE REJECTS £27BN TAKEOVER ABBVIE BID)

/ritzau/FINANS

Jonas Mathiesen Bang +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Relaterede nyheder