Mandagens internationale avisuddrag med inflation og TikTok

Udgivet den 20-09-2021  |  kl. 07:50  |  

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM)

STORE TECH-VIRKSOMHEDER OPKØBER MINDRE RIVALER I REKORDFART

De amerikanske tilsynsmyndigheder ønsker at stramme op på konkurrencebegrænsende opkøb. Data fra Refinitiv analyseret af Financial Times viser, at teknologivirksomheder har brugt mindst 264 mia. dollar på at købe potentielle rivaler i 2021. (BIG TECH COMPANIES SNAPPING UP SMALLER RIVALS AT RECORD PACE)

ENERGIPRISER VIL ØGE INFLATIONEN I EUROPA ADVARER ØKONOMER

Stigende energipriser vil presse den brede inflation i hele Europa op i år, skade forbrugere og true regionens post-pandemiske økonomiske opsving, advarer økonomer. Gaspriserne er allerede tredoblet i 2021. (ENERGY PRICES WILL PUSH UP INFLATION ACROSS EUROPA, ECONOMISTS WARN)

AUSTRALIEN OG FRANKRIG INTENSIVERER ORDKRIG OM ANNULLERET UBÅDSAFTALE

Australiens premierminister forsvarer beslutningen om at give afkald på en ubådsaftale med den franske regering og i stedet underskrive en ny sikkerhedspagt med USA og Storbritannien. (AUSTRALIA AND FRANCE INTENSIFY WAR OF WORDS OVER CANCELLED SUBMARINE DEAL)

WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM)

ELON MUSKS SKUD FOR AT UDVIDE TESLAS FØRERHJÆLP I BYER IRRITERER TOPSIKKERHED

Tesla planlægger at udvide adgangen til selskabets software-system for selvkørende biler og forsvarer sin teknologi, men myndighederne rynker på brynene.

(ELON MUSK'S PUSH TO EXPAND TESLA'S DRIVER ASSISTANCE TO CITIES RANKLES A TOP SAFETY AUTHORITY)

TIKTOK-EJER MINDSKER SKÆRMTID FOR UNGE I KINA

I seneste skridt for at mindske skærmtid for kinesiske brugere under 14 år, siger skaberen af appen TikTok, ByteDance, at virksomheden vil begrænse adgangen til den kinesiske version, Douyin, til 40 minutter om dagen for den gruppe. Appen vil være tilgængelige mellem kl. 06.00 og kl. 22.00. (TIKTOK MAKER CAPS SCREEN TIME FOR YOUTHS IN CHINA)

THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM)

MANCHIN, MED TÆTTE BÅND TIL FOSSILE BRÆNDSTOFFER, SKAL UDARBEJDE USA'S KLIMAPLAN

Senator Joe Manchin er allerede en afgørende faktor i Demokraternes omfattende budgetforslag. Men demokraten, der er formand for senatets energipanel og samtidig tjente en halv million dollar sidste år på kulproduktion, forbereder sig også på at lave om på præsident Bidens klimalovgivning på en måde, der kaster en livline til fossilindustrien. (MANCHIN, WITH CLOSE TIES TO FOSSIL FUELS, WILL CRAFT U.S. CLIMATE PLAN)

GENNEMSNITLIGE DAGLIGE CORONADØDSTAL OVERSTIGER 2000 I USA

Det gennemsnitlige daglige dødstal fra covid-19 i USA oversteg 2000 i weekenden. Det er det højeste niveau siden 1. marts ifølge New York Times' database. Texas og Florida, to af de hårdest ramte stater i landet, tegner sig for mere end 30 pct. af disse dødsfald. (AVERAGE DAILY DEATHS IN THE UNITED STATES SURPASS 2,000)

THE GUARDIAN (WWW.GUARDIAN.CO.UK)

BORIS JOHNSON VIL TALE MED JEFF BEZOS OM AMAZONS SKATTEHISTORIK PÅ BESØG I USA

Boris Johnson planlægger at presse Amazon-chef Jeff Bezos på teknologigigantens skattebetaling, når de to mødes ansigt til ansigt i New York mandag, lyder det fra britiske regeringskilder. Det sker som en del af en tredagstur, hvor premierministeren vil tale til FN's generalforsamling og have samtaler med USA's præsident, Joe Biden, og vicepræsident Kamala Harris. (BORIS JOHNSON TO ADRESS AMAZON'S TAX RECORD WITH JEFF BEZOS ON US VISIT)

PRO-PUTIN PARTI VINDER FLERTAL I RUSSISK VALG PÅ TRODS AF FALDENDE OPBAKNING

Delresultater viser mandag, at det regerende parti i Rusland, der støtter Vladimir Putin, vil beholde magten i parlamentet efter at have vundet over 45 pct. af stemmerne. Det sker efter et tredagsvalg og et omfattende indgreb mod kritikere, på trods af at partiet har mistet omkring en femtedel af dets støtte. (PRO-PUTIN PARTY WINS AMJORITY IN RUSSIAN ELECTIONS DESPITE DECLINING SUPPORT)

THE TIMES (WWW.THETIMES.CO.UK)

VIRKSOMHEDER BEDER OM HJÆLP TIL AT OVERVINDE KRISE MED JOB OG FORSYNINGSKÆDER

Den britiske regering står over for stigende opfordringer om at hjælpe virksomheder, da krisen på arbejdsmarkedet og forstyrrelser i forsyningskæder truer med at kvæle det økonomiske opsving efter coronapandemien. Tre ud af fire virksomheder mener, at adgang til arbejdskraft er en trussel mod markedets konkurrenceevne. (FIRMS PLEAD FOR HELP TO BEAT JOBS AND SUPPLY CHAIN CRUNCH)

.\\˙ MarketWire

Ida Kramhøft Jensen

Tags:  Newspaper - Internat❯ 

Relaterede nyheder