Mastercard står til at slå Nets i kamp om ny betalingsplatform

Udgivet den 13-06-2019  |  kl. 09:24  |  
Arkiv: Foto

Seks nordiske storbanker nærmer sig annonceringen af leverandøren til en ny betalingsplatform. Det bliver dog ikke Nets, som samtidig risikerer at miste opgaver til den nye platform.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Det er i stedet betalingsgiganten Mastercard, der står til at få opgaven, erfarer Børsen fra kilder med kendskab til processen.

Det nye projekt, der går under arbejdstitlen P27, og som ventes klart i 2021, skal samle et antal betalingsplatforme under bankerne til en såkaldt højhastighedsmotorvej, der skal håndtere betalinger både inden og uden for Danmarks grænser.

- Vi kører nu med ni forskellige platforme i Norden, og det er ekstremt ineffektivt. De platforme, der findes i Danmark, Sverige og Finland skal erstattes med én, fortæller Lars Sjögren, der er topchef i P27, til Børsen.

Den nye betalingsplatform står til at overtage mange af de funktioner, som Nets i dag håndterer for bankerne. Der findes i Norden 350 banker, og alle tilbydes at komme med i projektet, forklarer P27-topchefen og uddyber, at prisen er ens for alle banker - uanset antallet af årlige clearinger af betalinger.

Nets har ingen kommentarer til de igangværende budprocesser. Heller ikke Mastercard har ønsket at kommentere den nye platform til Børsen.

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder