Matas-aktien i bundrekord - britere satser millioner på større nedtur

Udgivet den 03-07-2018  |  kl. 13:59  |  

Selv om Matas-aktien har været en af de klart dårligste investeringer på det danske aktiemarked i 2018, så er bunden ikke nået, hvis det står til den britiske hedgefond GSA Capital Partners.

Fonden har således shortet flere aktier - som er at satse på kursfald - så den nu har shortet knap 387.000 aktier, hvilket svarer til 1,01 pct. af Matas' aktiekapital. Samlet har positionen en værdi af lige knap 20 mio. kr.

Tidligere havde fonden shortet 0,91 pct. af aktierne, viser en indberetning til Finanstilsynet.

Matas-aktien falder tirsdag 0,5 pct. til 49,50 kr., hvilket er laveste niveau nogensinde, og i år er aktien dykket 36,9 pct. Siden børsnoteringen i 2013 til kurs 115 kr. er aktien bakket 57 pct. - dog kun 30,7 pct. inklusive udbytter.

Også den australske investeringsbank Macquarie tror på yderligere kursfald. Siden midten af juni har banken haft en shortposition svarende til 0,50 pct. af aktiekapitalen, hvilket med tirsdagens kurs har en værdi af små 10 mio. kr.

Holdningen til aktien er til gengæld mere moderat hos de analytikere, der følger aktien. Ifølge Bloomberg News har tre analytikere anbefalingen "hold", en siger "overvægt", og en er på salgsvognen.

Matas satte tidligere i år en ny strategi i søen, der skal dæmme op for negativ toplinjevækst, som blandt andet har været et resultat af konkurrence fra lavpriskæden Normal og supermarkederne de seneste år.

Selskabet vil investere 600 mio. kr. over de næste tre år, men det betyder til gengæld lavere udbytte til aktionærerne.

- Man vil meget snart se investeringerne. Vi er ved at forbedre vores leveringer, så varerne kommer hurtigere ud. Og til efteråret kommer der to nye "grønne" butikker, sagde topchef Gregers Wedell-Wedellsborg på en kapitalmarkedsdag i slutningen af maj.

- Onlineinvesteringerne vil komme hele tiden. Man vil nærmest hele tiden opleve, at oplevelsen online bliver bedre og bedre, sagde han.

/ritzau/FINANS

Aske Muff

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder