Medie: USA hæver som varslet told på kinesiske varer til 25 pct.

Udgivet den 10-05-2019  |  kl. 06:50  |  

USA har som varslet fredag hævet toldsatsen på kinesiske varer til en værdi af 200 mia. dollar. Toldsatsen er blevet løftet til 25 pct. fra 10 pct. på flere end 5700 forskellige produktkategorier fra grøntsager til julelys, skriver Bloomberg News.

Kina agter at gøre gengæld, oplyser landet i en meddelelse ifølge mediet. Hvordan bliver dog ikke specificeret.

De nye toldsatser, som den amerikanske præsident, Donald Trump, søndag varslede ville træde i kraft fredag, kommer, efter at forhandlinger mellem USA og Kina torsdag endte uden store fremskridt.

Her forsøgte toprepræsentanter fra de to lande at nå til enighed om en aftale på handelsområdet - uden held.

Stridighederne mellem USA og Kina har stået på i mere end et år, efter at Donald Trump i marts 2018 fortalte, at han agtede at indføre en øget told på kinesiske varer til en værdi af 60 mia. dollar.

Baggrunden herfor var blandt andet, at den amerikanske præsident mente, at Kina har en unfair handelspraksis på flere områder, herunder teknologi.

Der er siden blevet indført straftold på begge sider på en stribe varer, ligesom at parterne løbende har forsøgt at nå hinanden for at finde en løsning.

Inden torsdagens forhandlinger fortalte Trump, at han vil forberede at løfte tolden på kinesiske varer for yderligere 325 mia. dollar. Det vil dog tage uger at indføre, skriver Bloomberg News.

Handelsforhandlingerne mellem de to lande ventes at fortsætte fredag.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  macro❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder