Netflix: Stærk international kundevækst - presset i USA

Udgivet den 22-01-2020  |  kl. 06:34  |  

Den amerikanske streaminggigant Netflix leverede tirsdag aften solide tal for dets fjerde kvartal, hvor indtjeningen overgik forventningerne. Det samme gjorde antallet af nye betalende kunder, mens prognosen for samme dog skuffede.

Aktien faldt indledningsvis med så meget som 3,0 pct. i tirsdagens eftermarked, men steg efterfølgende med 2,4 pct.

I de sidste tre måneder af 2019 fik koncernen netto 8,76 mio. nye abonnementer. Det var et fald på 0,9 pct. i forhold samme periode af 2018, men alligevel et pænt stykke over forventningen hos analytikerne på 7,65 mio. abonnenter, ifølge Bloomberg News.

Underliggende var der dog også en skuffelse gemt på det hjemlige nordamerikanske marked, hvor antallet af kunder steg med 423.000 mod Netflix' eget bud i forbindelse med tallene for tredje kvartal på 600.000 kunder. Til gengæld var et plus på 8,3 mio. nye internationale kunder mod de 7 mio. ekstra abonnementer, som var lovet.

HÅRDERE KONKURRENCE

Den svagere udvikling i USA kan være udtryk for den øgede konkurrence i USA, da Apple lancerede sin streamingtjeneste, Apple+, i november for 4,99 dollar om måneden, mens Disneys version, Disney+, lidt senere samme måned så dagens lys for 6,99 dollar. Netflix' standardpris er på 12,99 dollar hver måned.

Hos Netflix anser man imidlertid overgangen fra lineær til streamet underholdning som i sin vorden med masser af plads til global vækst, når forbrugernes lyst til normal tv forsvinder. Og Netflix ser her sig selv i en stærk position.

- Vi har en stor føring inden for streaming, hedder det i koncernens brev til aktionærerne.

- Vi tror, vi vil gøre det godt, Netflix vil fortsat trives.

Prognosen for det igangværende første kvartal skuffer dog med 7,00 mio. nye kunder - netto - mod en forventning om en fremgang på 7,82 mio. kunder.

SOLIDT FJERDE KVARTAL

Netflixs fjerde kvartal var målt i dollar og cent til gengæld fint. Koncernen præsterede et justeret overskud per aktie på 1,30 dollar, mens omsætningen steg 31 pct. til 5,47 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 0,53 dollar og en omsætning på 5,45 mia. dollar.

Nettoresultatet, justeret, landede på 587 mio. dollar mod ventede 335 mio. dollar, mens driften imidlertid viste et overskud, målt på EBITDA, på 586 mio. dollar mod et bud på 623 mio. dollar på Wall Street, ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder