Nilfisk/Jyske: Den organiske vækst skuffer

Udgivet den 14-08-2018  |  kl. 09:30  |  
Arkiv: Foto

Selv om Nilfisk formåede at løfte den organiske vækst i andet kvartal, så var rygvinden ikke stærk nok til at leve op til forventningerne i aktiemarkedet. Det vurderer Jyske Bank, der af samme grund venter, at analytikerne skal skære lidt i deres estimater.

Kursreaktionen på aktiemarkedet tyder på, at banken har ret. Nilfisk falder med 8,3 pct. til 302,50 kr. i de første tyve minutters handel.

- Regnskabet er lidt til den skuffende side i forhold til mine forventninger. Den organiske vækst var 5,8 pct., men jeg havde ventet en vækst på 7,1 pct., siger analytiker i Jyske Bank Janne Vincent Kjær til Ritzau Finans.

Nilfisk forbedrede ellers den organiske vækst til 5,8 pct. i andet kvartal fra 1,7 pct. i første kvartal og betegner selv resultatet som stærkt.

- Selv om det er en markant fremgang i forhold til første kvartal, så skal man huske, at første kvartal var negativt påvirket af leveringsproblemer, som skubbede noget omsætning ind i andet kvartal, siger Janne Vincent Kjær.

Hun peger på, at Nilfisk i forbindelse med den lidt skuffende vækst i første kvartal oplyste, at væksten i årets fire måneder var på 4,4 pct., og at april dermed var noget bedre end april 2017.

- Så det her indikerer umiddelbart, at væksten i maj og juni ikke lå helt så højt, som jeg havde ventet, siger Janne Vincent Kjær.

Når det er sagt, så er hun ret komfortabel med, at Nilfisk lever op til sine helårsforventninger om en organisk vækst på 3-4 pct. og en EBITDA-margin på 11,5-12 pct.

- Det virker umiddelbart som om, at midtpunktet af det her guidance-interval er inden for rækkevidde, siger Jyske Bank-analytikeren.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Report❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder