NKT/CEO: Vi kommer ikke til at tale om Viking Link i dag

Udgivet den 16-05-2019  |  kl. 08:26  |  
Arkiv: Foto

Kabelproducenten NKT vil i forbindelse med torsdagens regnskab for første kvartal ikke tale om kontraktmulighederne på den store kabelforbindelse Viking Link mellem Danmark og Storbritannien, der for nylig var spekulationer om, at selskabet ikke ville får del i.

- Viking er jo endnu ikke tildelt, så det kommer vi ikke til at tale om i dag, lyder det fåmælt fra NKT's administrerende direktør, Roland M. Andersen i et interview med Ritzau Finans efter regnskabet.

Onsdag oplyste Energinet, at det endnu ikke var klar til at offentliggøre, hvem der har har sikret sig de lukrative kontrakter på kablerne til forbindelsen.

I april kom det frem, at stand still-perioden, hvor der er fortrolighed om kontrakttildelingen, var blevet forlænget frem til den 14. maj, men selv om den dato nu er passeret, er der endnu ikke nyt at berette i sagen.

- Vi kan endnu ikke offentliggøre resultatet af udbuddet. Vi har efterfølgende modtaget en del spørgsmål fra byderne, og dem er vi ved at svare på, sagde Jesper Nørskov Rasmussen, der er pressechef i Energinet, onsdag til Ritzau Finans.

I slutningen af april faldt aktien i NKT kraftigt, efter at der opstod spekulationer om, at selskabet ikke havde formået at tilkæmpe sig kontrakter i forbindelse med opgaven, der omfatter 625 kilometer søkabel, 143 kilometer landkabel og nyt udstyr til to konverterstationer.

Viking Link sendte kort før påske "award-letters" til alle tilbudsgivere.

Af brevene fremgår det, hvem Viking Link har tænkt sig at tildele kontrakter, hvorefter der oprindeligt var ti kalenderdages stand still-periode, hvor tilbudsgiverne kunne gennemse materialet og eventuelt klage over den kontrakttildeling, der lægges op til.

Den periode blev så siden forlænget til 14. maj.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,05%
 
16/08/19

 
6,36%
 
14:27:01

 
4,32%
 
16/08/19

 
2,21%
 
14:27:01

 
0,25%
 
14:27:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder