Norden-direktør: God start for nyindkøbt selskab

Udgivet den 02-11-2023  |  kl. 14:36  |  
Arkiv: Foto

Indkøbet af Thorco Projects - der var det første i rederiet Nordens 152-årige historie - har haft en god start.

Det fortæller administrerende direktør Jan Rindbo i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal. Det var første kvartal, at Norden havde indtjening fra selskabet, der nu hedder Projects & Parcellings, som gør sig i projektlaster såsom vindmøllevinger og stålprodukter.

EBITDA-indtjeningen, der ryger ind under divisionen Freight Services & Trading, lød på 7 mio. dollar svarende til knap 50 mio. kr.

Det er dog fortsat en mindre del af den samlede indtjening i divisionen, der i tredje kvartal lød på 72,6 mio. dollar.

Men udvidelsen med projektlaster er med til at diversificere Nordens portefølje - navnlig på et tidspunkt hvor raterne er på tilbagetog sammenlignet med jubelåret 2022.

- Nu kan vi rent faktisk til at tilbyde vores kunder al last, der ikke skal i containere - om det så projektlaster som vindmøller og stål, eller om det er råvarer, så kan vi sejle med det hele og i alle skibsstørrelser, siger Jan Rindbo til MarketWire.

Dermed kan Norden brede sig fra mindre og mere specialiserede skibe helt op til den største skibstype inden for tørlast kaldet capesize. En skibstype, som Norden ellers ikke har opereret tidligere.

- Det er helt nyt, at vi også er inde at operere capesize. Så på den måde har det produkt, vi kan tilbyde vores kunder, udviklet sig. Når man dertil lægger, at vi også tilbyder logistikløsninger, hvor vi hjælper vores kunder i deres forsyningskæder, så er det et ret unikt produkt, lyder det videre fra Jan Rindbo.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Seneste nyheder