Norden/Jyske: Vender rundt til "sælg"

Udgivet den 26-01-2018  |  kl. 08:39  |  
Arkiv: Foto

Jyske Bank er vendt 180 grader og anbefaler nu "sælg" af D/S Norden mod tidligere "køb". Samtidig skæres kursmålet med en tier til 120 kr.

Banken begrunder beslutningen med, at det har skåret sit estimat for værdien af Nordens tørlastskibe. Desuden ser aktien efter en periode med stigninger ud til at være fuldt værdisat, og endelig ser det ud til, at tørlastmarkedet kan gå en mere turbulent tid i møde.

Raterne på de store capesize-skibe er allerede dykket efter ændringer i Kinas stålpolitik, som har indvirkning på landets import af jernmalm, påpeger Jyske Bank.

Endnu har de lavere rater på de store skibe dog ikke vist sig i raterne på de mindre skibe, som Norden har i sin flåde, men det kan være på vej til at ske.

- Der er uden tvivl forskel på efterspørgslen på capesize-skibe og mindre tørlastskibe. Men som følge af substitution mellem mindre og større skibe, bliver det typisk sådan, at når markedet for capesize-skibe nyser, så bliver resten af tørlastbranchen forkølede, skriver Jyske Bank-analytiker Frans Høyer i et notat.

Aktien i D/S Norden lukkede torsdag 0,6 pct. lavere i 126,50 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Downgrade❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder