Novo Nordisk / Ny receptmarkedsandelsrekord til Victoza i USA

Udgivet den 22-10-2012  |  kl. 12:05  |  

Der er kommet ugentlige recepttal fra USA, som viser at markedsandelen inden for GLP-1-analoger for Novo Nordisks Victoza i ugen frem til 12. oktober er steget til alle tiders højeste niveau 59,5 pct. Det skriver Sam Fazeli fra Bloomberg Industries Diabetes Team.

AstraZeneca og Bristol-Myer Squibbs Exenatide-franchise (Bydureon plus Byetta) viste i ugen frem til 12. oktober et fald på 7,1 pct. i antallet af recepter efter fem uger med volumenvækst. Til sammenligning var Victozas volumenvækst negativ med 2,8 pct.

AstraZeneca og Bristol-Myer Squibb købte tidligere i år Amylin, og de fik derigennem adgang til medicinalselskabets nyeste GLP-1-medikament Bydureon, der skal tages én gang om ugen og blev lanceret i USA i februar samt Byetta, som skal tages to gange dagligt.

Antallet af nye recepter til Amylins Bydureon faldt i ugen frem til 12. oktober til 3.542 fra toppen i ugen frem til 28. september på 3.753 recepter, og de er steget med 3 pct. i de seneste seks måneder sammenlignet med 6,7 pct. for Novo Nordisks Victoza. Til sammenligning viste Novo Nordisks Victoza en vækst i antallet af nye recepter i den sammenlignelige periode efter lanceringen på 67 pct.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder