Novo/CEO: Vi er meget opmistiske i forhold til Rybelsus

Udgivet den 05-05-2021  |  kl. 10:51  |  
Arkiv: Foto

Mens Novo Nordisk er kommet forrygende fra start i første kvartal med sine fleste produkter, så har nedlukninger lagt en dæmper på salget af Novos nye diabetespille, Rybelsus.

Årsagen er ifølge Novo, at markedsføringen er besværliggjort af, at sælgerkorpset ikke har kunnet besøge lægerne.

Til gengæld klarer Novos ugentlige injektionsbaserede GLP-1-analog, Ozempic, sig godt.

- Man skal huske, at Rybelsus er et meget nyt produkt på markedet. Ozempic er også relativt nyt, men det har haft længere tid på markedet og er mere etableret hos lægerne, siger topchef i Novo Nordisk Lars Fruergaard Jørgensen onsdag på en telekonference for pressen og uddyber:

- Tager vi det amerikanske marked, hvor GLP-1 har den største markedsandel, så har vi en situation, hvor vi stadig er afhængige af, at sælgerne skubber på. Men sælgerne blev sendt hjem i forbindelse med nedlukninger i USA, og man kan se fra de grafer, vi viste, at der er direkte sammenhæng mellem det at have sælgere i markedet og udskrivningen af nye recepter.

Samlet set viser recepttal fra analysehuset IQVIA dog, at Rybelsus er på rette vej. Antallet af nye recepter ligger rekordhøjt efter mindre bump på vejen i forbindelse med nedlukningerne. Samtidig er det totale antal recepter steget støt i USA.

- Så samlet set er vi meget tilfredse med Rybelsus. Vi kan se, at når sælgerne skubber på salget, så vokser salget pænt. USA er gradvist ved at lukke op, og vi er meget optimistiske, når det kommer Rybelsus' salgskurve, siger Lars Fruergaard Jørgensen.

På verdensplan solgte Rybelsus for 729 mio. kr. i første kvartal. Det var en stigning på 247 pct. i lokal valuta, men alligevel mindre end ventet af analytikere, der havde sat næsen op efter en omsætning på 1040 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Novo selv.

Salget af Ozempic steg 52 pct. i lokal valuta til 6662 mio. kr. Her havde analytikere blot ventet et salg på 6217 mio. kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder