Novo/Pareto: Godkendelse af Rybelsus er en mulig revolution

Udgivet den 23-09-2019  |  kl. 08:57  |  

Finanshuset Pareto Securities ser lyst på Novo Nordisk efter fredagens markedsføringsgodkendelse af oral Semaglutid på det amerikanske marked.

På den baggrund løftes kursmålet af Novo Nordisk til 400 kr. fra 375 kr., mens den positive anbefaling "køb" gentages, fremgår det af et analysenotat fra Pareto.

Midlet, der skal markedsføres som Rybelsus, får nemlig en enestående position på markedet for diabetesbehandling, vurderer finanshuset.

- Novos orale GLP-1-middel Rybelsus er nu godkendt, og det er en mulig revolution. Rybelsus vil sandsynligvis forblive både det første og eneste orale produkt i klassen i mange år fremover. Den injicerbare GLP-1-klasse er allerede et vækstmæssigt hot spot i diabetesbehandling, og Novos strategiske position er nu forbedret, skriver analytiker Johan Unnerus i analysen.

Han vurderer, at Novo Nordisk skal genoverveje sit mål om en årlig vækst på 5 pct. på mellemlang sigt.

- Novo Nordisk og Eli Lilly har været meget succesfulde i GLP-1-klassen, og ti år efter Novos lancering af Victoza er klassens vækst omkring 25 pct. Novo løfter nu barren med den orale Rybelsus, og i vores hovedscenarie er Rybelsus Novos største produkt inden for ti år, skriver Johan Unnerus.

Nogenlunde samme vurdering kommer fra Sydbank, hvor senioranalytiker Søren Løntoft Hansen også ser god mulighed for, at Rybelsus på sigt bliver det danske medicinalselskabs bedst sælgende enkeltprodukt.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder