Novozymes: Aktiesplit, øget udbytte og aktietilbagekøbsprogram

Udgivet den 11-08-2011  |  kl. 08:52  |  

Novozymes kom med flere nyheder i dagens halvårsregnskab.

- For at supportere omsætteligheden af Novozymes' B-aktier og gøre aktien mere tilgængelig for mindre aktionærer har Novozymes besluttet at gennemføre et aktiesplit i forholdet en til fem. Stykstørrelsen på Novozymes' B-aktie, der er noteret på NASDAQ OMX København, vil blive ændret fra 10 kr. til 2 kr. Ændringen af stykstørrelse gælder også for de unoterede A-aktier og forventes at træde i kraft pr. 1. december 2011, skriver Novozymes.

Det er desuden planlagt, at udbyttebetalingen vil blive gradvist øget over de næste 3 eller 4 år til ca. 35% af årets resultat mod de nuværende ca. 30%.

- Et nyt aktietilbagekøbsprogram vil blive iværksat i 2012, og aktiekapitalen vil tilsvarende blive reduceret gennem annullering af aktier, der tilbagekøbes under programmet. Annullering af aktier vil finde sted en gang årligt under forudsætning af generalforsamlingens godkendelse. I overensstemmelse hermed har Novozymes besluttet at tilbagekøbe aktier for en maksimal samlet værdi af 2 mia. kr. over en toårig periode,startende i 2012, skriver Novozymes.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder