NTG-stifters store aktiesalg skal bruges til udvikling af herregård

Udgivet den 23-03-2023  |  kl. 14:49  |  
Arkiv: Foto

H5 Capital, der et selskab med forbindelse til NTG-stifter og næstformand Jørgen Hansen, har tidligere på ugen solgt aktier for godt 111 mio. kr. i transportkoncernen NTG og pengene skal bruges på at egenkapitalfinansiere udviklingen af Brolykke Herregård på Langeland.

Det udtaler H5's direktør Alexander Hansen, der er søn af Jørgen Hansen, til MarketWire.

- Vi vil gerne egenkapitalfinansiere, da vi ikke vil belaste driften med gæld. Slet ikke med det renteniveau vi har nu. Det er den eneste årsag til, at vi har valgt at sælge - at vi skulle bruge pengene til det projekt, forklarer H5's direktør.

Han forklarer, at der skal bruges en del penge til projektet, da der blandt andet skal laves konferencecenter, hotel, spa og restaurant på stedet.

Som udgangspunkt venter H5's direktør ikke, at der er flere salg på vej.

- Jeg kan ikke udelukke det, men det er ikke planlagt. Det kan godt være, at vi gør det i samme omfang som her, siger Alexander Hansen.

Direktøren ved ikke, hvordan køberen er fundet, men han pointerer, at salget er sket via Nordea, der er selskabets bank.

Efter salget af de i alt 309.000 NTG-aktier er H5's ejerandel af NTG nedbragt til lige over 15 pct., udtaler Alexander Hansen.

Ejerforholdet i H5 er efter en overdragelse fra Jørgen Hansen til sine fem børn således, at hvert barn ejer i omegnen af 20 pct. af H5.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  insiders dealing❯  Shares❯