Obligationer/åbning: Amerikansk rentestigning smitter af

Udgivet den 08-02-2018  |  kl. 09:02  |  

Renterne på de danske obligationer er som ventet åbnet lidt højere torsdag efter rentestigninger i USA, hvor den tiårige rente ligger få basispoint fra det højeste niveau siden starten af 2014.

Herhjemme begrænser rentestigningen sig dog til 1 basispoint til 0,78 pct. målt på det toneangivende tiårige papir.

De amerikanske obligationsrenter er steget hele 4 basispoint efter dansk børslukketid onsdag påvirket af en lunken efterspørgsel på auktionen over tiårige statsobligationer, som sendte signaler om forventninger om højere renter, mens der fra politisk hold blev indgået en budgetaftale i Senatet, der øger forventningerne om stærkere økonomisk vækst og større budgetunderskud.

Torsdag har markedsdeltagerne fået tyske eksporttal, der viste en overraskende stærk udvikling og en fremgang på 0,3 pct. i december mod et ventet fald på 1 pct. ifølge Bloomberg News.

Markederne er fortsat præget af uro.

Onsdag fik de amerikanske aktier således igen et tryk efter en urolig børsdag, hvor udsvinget i Dow Jones-indekset var tre gange større end de gennemsnitlige daglige udsving i det forløbne år.

- I det store og hele ser det ud til at blive en dag lidt i følelsernes vold, hvor vi får en fornemmelse af, om flere skræmte sælgere melder sig - i forhold til købere, der er fristet af de lavere aktieniveauer end for bare en uge siden, skriver Philip Jagd, chefstrateg i Nordea, i sin morgenkommentar torsdag.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme sluttede onsdag med en stigning på 3 basispoint.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder