Obligationer/åbning: Lille rentehop på dag med fokus på ECB

Udgivet den 04-06-2020  |  kl. 08:51  |  

Udsigt til mindre stigende aktiemarkeder giver sig ikke udslag i lavere renter på statsobligationer torsdag ved åbningen af handelen.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation åbner torsdag med en rente på minus 0,19 pct., mens den efter en stigning på 5 basispoint lukkede i minus 0,20 pct. onsdag.

Torsdagens vigtigste begivenhed er rentemødet i Den Europæiske Centralbank, ECB.

- Hvis ikke ECB løfter omfanget af bankens pandemiopkøb (PEPP), vil vi efter alt at dømme se, at renteforskellen mellem Italien og Tyskland vil blive udvidet. Det er ECB næppe interesseret i, og derfor venter vi, at ECB vil forøge opkøbsrammerne, skriver Sydbanks makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg 7 basispoint til 0,76 pct. onsdag. I løbet af onsdagen var den tiårige rente nede i 0,68 pct. og oppe i 0,77 pct. Torsdag morgen fastholdes niveauet i den asiatiske handel.

TAL FRA EUROPA OG USA

Ud over ECB-mødet kommer der blandt andet tal fra eurozonen og USA, der kan påvirke markedet.

Klokken 11.00 offentliggøres detailsalget for april i eurozonen. Der ventes et fald på 15,0 pct. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg. I marts faldt detailsalget med 11,2 pct. på månedsbasis.

Fra USA kommer der 14.30 tal for handelsunderskuddet i april og den ugentlig opgørelse over nytilmeldte ledige.

Det ventes, at godt 1,8 mio. amerikanere i sidste uge stillede sig op i arbejdsløshedskøen for første gang. Det er i givet fald lidt mindre end ugen før, hvor godt 2,1 mio. amerikanere linede op.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder