Obligationer/åbning: Lille rentehop - tysk industriproduktion skuffer

Udgivet den 07-12-2023  |  kl. 08:52  |  

De danske obligationsrenter er torsdag åbnet en spids højere, efter at de amerikanske renter i nattens løb er kravlet op.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation stiger 2 basispoint til 2,49 pct. Onsdag ramte renten det laveste niveau siden marts.

Den tyske industriproduktion aftog igen i oktober, hvor der ellers var ventet en lille fremgang.

Samlet gik den tilbage med 0,4 pct. mod en ventet vækst på 0,2 pct. Det er sjette måned i træk, at den tyske industriproduktion svækkes.

I formiddag offentliggøres fra eurozonen tredje opgørelse for BNP-væksten i tredje kvartal, der på kvartalsbasis ventes at bakke 0,1 pct.

NYT OM BESKÆFTIGELSEN I USA

På programmet torsdag er næste indslag om det amerikanske jobmarked i form af opgørelsen for nytilmeldte ledige i sidste uge. Her er ifølge Bloomberg News ventet en mindre stigning i nyledigheden til 220.000 fra 218.000 forrige uge.

- Skulle vi se en kraftig stigning i ansøgningerne i denne uge, kan det presse renterne kraftigt ned og dæmpe risikoappetitten på finansmarkederne, vurderer Mathias Dollerup Sproegel i en morgenkommentar.

Onsdag kom fra USA nyt om jobskabelsen i form af den private ADP-jobrapport, der viste en noget svagere udvikling end ventet, og tirsdag blev det offentliggjort, at antallet af jobopslag faldt mere end ventet i oktober.

Handelsugen afsluttes med den officielle jobrapport uden for landbruget, hvor der i november er ventet en stigning til 185.000 fra 150.000 måneden før.

I dagens løb kan der ses frem til taler fra Den Europæiske Centralbank, ECB, som østrigske Robert Holzmann og direktionsmedlem Frank Elderson. Flere af ECB-cheferne har i ugens løb talt imod, at renterne i eurozonen vil blive sænket på kort sigt, som markedet ellers har regnet sig frem til.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯